„Onaj osećaj..:“ US Open se poklonio Đokoviću! /FOTO/

Organizatori US Opena, tačnije oni koji vode društvene mreže Otvorenog prvenstva Amerike, odlučili su da se poklone Novaku Đokoviću objavom o njegovom povratku na prvo mesto ATP liste. Novaku je bila potrebna jedna pobeda na US Openu kako bi se vratio na prvo mesto, što je i učinio, kada je lako savladao Aleksandera Milera u prvom kolu. Zvanično će se vratiti na prvo mesto kada izađe nova ATP lista, kada se završi US Open.

Novak Đoković imao je jasnu računicu pred početak US Opena – jedna pobeda u Njujorku vraća ga na prvo mesto. 

Lako je u prvom kolu savladao francuskog tenisera Aleksander Milera i sada se vratio na svetski vrh, tamo gde i pripada. 

Zvanično će biti prvi za dve nedelje, ali na uživo rang listi je već na vrhu i tako će ostati i posle US Opena. 

Zbog toga su organizatori odlučili da mu se poklone. 

Objavom na društvenim mrežama podržali su povratak na prvo mesto trostrukog šampiona ovog Grend slema. 

 – Onaj osećaj kada ćeš biti prvi na svetu posle US Opena, napisao je US Open na društvenim mrežama. 

Đokovića sada čeka duel drugog kola, gde će mu rival biti španski teniser Bernabe Sapata Miraljes. 

On je pobedio Amerikanca Itana Kvina rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:3.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je sa 3:0 u setovima Francuza Aleksandra Milera u prvom kolu US Opena. Rezultat po setovima bio je 6:0, 6:2, 6:3, a posle meča je nagradio i obradovao nekog u publici.

Srpski teniser je pokazao da je u vrhunskoj formi dočekao US Open, a to sve treba da raduje. Posle meča obradovao je i publiku suvenirima sa meča, koji su tradicija na poslednjem grend slemu u sezoni, ali je neko dobio i – majicu.

Skinuo se Novak i izazvao veliki urlik publike, a neko je bio srećne ruke pa je vrednu majicu dobio na poklon od najboljeg tenisera sveta. Bar će to biti za dve nedelje kada izađe nova ATP lista.

„Nisam znao“ 

Počeo je Novak malo kasnije nego što je planirano, ali to nije bio problem za Đokovića pošto je uspeo sve brzo da završi.

– Da, naročito je bilo brzo u prvom setu. Kada se pogleda iz boksa, to deluje brzo. Startovali smo prilično kasno, zbog tih mečeva koji su igrani ranije i koji su trajali dugo. Međutim, bio sam veoma uzbuđen što ću izaći ispred vas (obratio se publici), uvek je veliko zadovoljstvo igrati ovde na „Artur Ešu“. Hvala vam na podršci, kao i svima vama koji ste ostali. To posebno cenim. Naročito što su deca tu koja bi trebalo da spavaju. Ovo je zaista neverovatno – počeo je Novak.

Nastavio je Novak i o narednom rivalu, a kratko je prokomentarisao svoju igru.

– Mogao sam da serviram bolje, pogotovo u drugom i trećem setu. Morao sam da radim više na poenima, imao sam neka štucanja, ali mi se dopao nivo na kojem sam igrao. Veoma koncentrisano. Nisam video ko je pobednik meča i protiv koga ću igrati – tada je i saznao da će igrati protiv Miraljesa, pa je dao odgovor:

– Specijalista za šljaku. Godinama svi ti momci igraju i na tvrdoj podlozi veoma dobro. Respektujem sve. Trudiću se da odigram najbolji meč kako bi prošao dalje – podvukao je Novak Đoković.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare