Juventus se rešava jednog Srbina: Isteran je iz tima, čeka se poziv iz Nemačke ili Engleske za bar 15.000.000 evra

Srpski reprezentativac Filip Kostić nalazi se na izlaznim vratima Juventusa. Kragujevčanin je ove sezone izgubio mesto u startnoj postavi Stare dame i u samom finišu prelaznog roka mogao bi da ode u Englesku ili Nemačku.

Kostić nije dobio ni minut od trenera Maksa Alegrija u dva kola, protiv Udinezea i Bolonje, i Juventus je spreman da ga se odrekne ako dobije ponudu između 15 i 20 miliona evra.

Postoji interesovanje premijerligaša i bundesligaša, gde se Kostić već dokazao igrajući na visokom nivou za Ajntraht iz Frankfurta, odakle je prošlog leta obezbedio transfer u Torino.

Imao je blistava izdanja prošle sezone, bio možda i najbolji fudbaler Juventusa, ali je dolaskom novog sportskog direktora Kristijana Đuntolija procenjeno da drugi dobiju šansu.

Dvojica mladih levih krila Andrea Kambijaso i Samjuel Iling žunior isterali su ga iz postave, pa sada oni dele minutažu. Zanimljivo, upravo je Iling asistirao Vlahoviću za izjednačujući gol protiv Bolonje (1:1).

Plan Juvea je da isforsira mlade igrače, a 31-godišnji Kostić se ne uklapa u tu filozofofiju.

Italijani su otkrili i da novi sportski direktor Juventusa Kristijano Đuntoli ne ceni previše srpskog reprezentativca, a smatra da je prošao zenit i da ima previsoku platu.

Kostić trenutno zarađuje oko tri miliona evra neto, što je prema Đuntoliju previše i ujedno želi da lansira Ilinga kako bi ga konačno naterao da potpiše novi ugovor jer mu sadašnji ističe na kraju sezone.

Kragujevčanin je prošlog leta stigao na Alijanc stadion iz Ajntraht Frankfurta, potpisao je ugovor na četiri godine i odmah se ustalio u sistemu Maksa Alegrija.

Međutim, izgleda da je 19-godišnji Iling novi projekat Juvea i da će Filip biti žrtva toga…

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare