Šok na Mundobasketu, ispala evropska selekcija! Proglasili ih većim favoritima od Srbije, a već se pakuju

Ovome se niko nije nadao pred početak turnira – Finska završava takmičenje već u grupnoj fazi! Nakon poraza od Nemačke u prvom kolu, domaća selekcija Japana šokirala je Skandinavce i poslala ih kući – 98:88.

Neverovatnu košarkašku predstavu smo videli u Okinavi, od momenta gde je Japan dobro počeo, preko ogromnog preokreta Finske, pa sve do nestvarnog pada gostiju i trijumfa domaćih u četvrtoj četvrtini! U pitanju je utakmica o kojoj se može napisati knjiga.

A bila je izuzetno značajna, za obe ekipe. Finska je ovim porazom i definitivno izgubila sve šanse da se nađe u drugoj rundi Mundobasketa, dok će Japan pred svojim navijačima imati priliku da još jednom senzacijom, u meču sa Australijom, napravi ozbiljan potres u svetskoj košarci.

Pobednički sastav predvodio je Džošua Hokinson sa 28 poena i 19 skokova, a pratio ga je Juki Kavamura, koji je sakupio 25 poena i devet asistencija.

Fenomenalne partije odigrali su Keisei Tominaga i Makoto Hejima, koji su sa po 17 poena bili veliki faktor u pobedi „samuraja“.

Sa druge strane, Lauri Markanen nije mogao sam. Upisala je NBA zvezda 27 poena i 12 skokova, Mikael Jantunen je dodao 13, a dvocifren je bio još Eron Madžuni sa 12.

Mnogo puta smo već u ova tri dana mogli da svedočimo počecima mečeva gde favoriti nešto sporije „pale“ u brzinu, a kasnije melju protivnika. Činilo se da bi i danas moglo da bude slično, pošto je Japan uspeo da u prvoj deonici dođe do prednosti od sedam poena protiv selekcije Finske, koja je slovila za ogromnog favorita na ovom susretu.

Lauri Markanen i ekipa su već početkom druge deonice odlučili da je prvi period nešto nonšalantnije igre maksimalno što su dozvolili Japanu u prvom poluvremenu. NBA zvezda ponovo je zaigrala fenomenalno, a pored njega je više nego konkretnu rolu odigrao i Mikael Jantunen. Sa druge strane, Japan je ušao u kontraritam u napadu, što je Skandinavcima donelo dvocifren plus pred poluvreme.


Baš kada se mislilo da su gosti definitivno preuzeli kontrolu nad susretom, nakon treće deonice koja je završena nerešeno, krenuo je pravi stampedo igrača Japana u napadu!

Pogodili su gotovo sve što su šutnuli „samuraji“ u poslednjem periodu, isti su završili sa čak 35 poena, dok su primili samo 15, što je bilo dovoljno da se režira nestvarna senzacija koja mnoge ostavlja u čudu!

Podsetimo, Finska je pred početak Mundobasketa bila među Top 10 favorita za osvajanje turnira, a sada će morati da se zadovolje borbom za neke od nižih pozicija na šampionatu sveta.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare