POLEĆEMO! ORLOVI DANAS KREĆU U JURIŠ PO MEDALJU NA MUDNOBASKETU: Evo gde možete pratiti prenos meča Srbija – Kina

Košarkaška reprezentacija Srbije danas igra prvi meč na Svetskom prvenstvu, koje se ove godine održava u Japanu, na Filipinima i u Indoneziji, a rival je Kina (14.00, RTS).

„Orlovi“ se nalaze u grupi B, a pored Kine, rivali su Portoriko i Južni Sudan. Usled brojnih otkaza nekih od najvažnijih igrača pre početka priprema, selektor Svetislav Pešić bio je primoran da igru prilagodi igračima koje ima na raspolaganju.

Na osnovu pripremnih utakmica koje je naša selekcija odigrala dosad, deluje da i pored otkaza imamo čemu da se nadamo. Igrači koji sigurno ne bi bili na spisku da smo kompletni dobili su priliku i pokazali da se na njih ozbiljno može računati.

Kapiten i apsolutni predvodnik ove generacije je Bogdan Bogdanović, koji bi trebalo da preuzme najveći deo odgovornosti i da bude pravi lider na terenu.

Uz njega, mnogo će zavisiti od Stefana Jovića, Marka Gudurića, Nikole Milutinova i Vanje Marinkovića. Za neke iks faktor, ali za one koji pažljivo prate košarku sigurno ne, mladi Nikola Jović je možda i najviše pokazao na prijateljskim utakmicama i on bi na ovom prvenstvu mogao da bude tas na vagi koji bi neke mečeve prevagnuo u našu korist.

Kada je reč o Kinezima, s njima smo već odigrali duel u Kupu solidarnosti u Šendženu i manje-više rutinski pobedili.

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši selektor naše reprezentacije Aleksandar Đorđević jeste tim u nastajanju, koji će pokušati da igra brzu košarku sa puno trčanja i šuteva, ali i tim koji tehnički i taktički nije ni blizu nivoa na kome je Srbija.

Realno gledano, izabranici selektora Pešića ne bi smeli da imaju problema na ovom susretu i sve sem ubedljive pobede naše selekcije bilo bi iznenađenje. Međutim, ovom duelu treba pristupiti maksimalno ozbiljno i na taj način se pripremiti za ozbiljnije protivnike koji dolaze u drugom delu takmičenja.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare