ŠEF PENTAGONA: Kontraofanziva Kijeva sporija nego što se očekivalo! Razlika između rata na papiru i realnog rata 

Predsednik komiteta načelnika štabova američke vojske Mark Mili izjavio je da tempo ukrajinske kontraofanzive ide sporije nego što se očekivalo.

„Tempo kontraofanzive ide sporije nego što su očekivali organizatori. Međutim, to nije redak slučaj da se primećuje razlika između rata na papiru i realnog rata“, rekao je on u intervjuu za jordansku televiziju „El Mamlaka“.

Istovremeno, Mili se složio sa konstatacijom novinara da je Vašington zakasnio sa isporukama naoružanja Kijevu, ali je i dodao da je trenutno aktuelno pitanje za Kijev isporuka lovaca F-16 što će se, kako je rekao, verovatno uskoro rešiti.

Podsetimo, prošle nedelje je visoki zvaničnik Bele kuće rekao Sputnjiku da su SAD odlučile da odobre isporuku F-16 Ukrajini iz Danske i Holandije. Prema njegovim rečima, Kijev će ih dobiti od trećih zemalja nakon završetka obuke pilota Oružanih snaga Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je 20. avgusta izjavio da je sa Holandijom dogovorena isporuka 42 lovca F-16 Kijevu. Danska je potvrdila da je spremna da preda Ukrajini 19 lovaca F-16, a prvih šest aviona će biti isporučeno do kraja 2023. godine.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Sputnjik)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare