ODLUKA UKRAJINE O KOSOVU TEK POSLE RATA: Ukrajinski amabasador u Tirani o „razmišljanjima“ Zelenskog! Razrešio dilemu 

Ukrajinski ambasador u Tirani Volodimir Škurov smatra da vreme za političke odluke nije danas, već kada se rat u toj zemlji završi, piše ABC Njuz na albanskom jeziku.

– Predsednik Zelenski razmišlja o Kosovu, on razume da nam je Kosovo dalo pomoć, humanitarnu pomoć, sklonilo neke novinare, ali znate da je sada Ukrajina u teškoj situaciji, mislim da nije vreme za političke odluke danas već nakon što se rat završi – kazao je Škurov za ABC Njuz, a preneo Kosovo onlajn.

Škurov je na taj način odgovrio na pitanje da prokomentariše to što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bio počasni gost samita u Atini, koji je održao grčki premijer Micotakis, koji je pozvao lidere zemalja regiona, uključujući premijera Kosova Aljbina Kurtija, ali ne i premijera Albanije Edija Ramu, kao i to što je Kurti jedini od gostiju koji nije imao bilateralni sastanak sa predsednikom Zelenskim, čak i posle samita ukrajinski predsednik je govorio o sastancima u Atini, ali nije pomenuo Kosovo.

Izrazio je žaljenje što Albanija nije bila prisutna na samitu u Atini, dodajući da je Albanija „skoro pa spremna da postane članica EU“.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Kosovo online)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare