NE ŽELIM DA SVEDOČIM PROTIV SUPRUGA, NAŠOJ DECI TREBA OTAC: Šok-obrt na suđenju poznatom hirurgu kog je žena optužila za nasilje

Supruga poznatog plastičnog hirurga (48) koji je u pritvoru od februara ove godine, kada ga je ona prijavila za nasilje u porodici, danas je pred Trećim osnovnim sudom odlučila da ne svedoči protiv muža.

Na početku suđenja, na koje je doveden iz pritvora, doktor je iskoristio priliku da se još jednom izvini supruzi za, kako je rekao, „sve što joj je uradio i sve loše što je doživela sa njim“.

– Žao mi je – rekao je, kako saznajemo hirurg.

Njegova supruga, potom je izjavila da njih dvoje imaju troje maloletne dece i da je posle proteka vremena, odlučila da ne svedoči.

– Prošlo je dosta vremena. Imam u vidu interes naše troje maloletne dece. Verujem da je dužina trajanja pritvora je uticala na to kakav će ubuduće da bude prema meni. Ceo postupak loše utiče i na mene, a naročito na našu decu. Mi ćemo i posle svega ovoga biti roditelji i gajićemo decu dok ne postanu odrasli ljudi. Ja sam se ranije obratila Tužilaštvu uz molbu da suprug viđa decu van prostorija Centralnog zatvora. On je njihov otac, oni su jako vezani za njega. Želim da što pre prođe ova agonija – rekla je supruga optuženog doktora.

Njegov branilac, advokat Đorđe Kalanj, posle odluke supruge da ne svedoči o nasilju koje je prijavila, zatražio je da njegovom klijentu bude ukinut pritvor,ali je sud to odbio i naredno suđenje zakazao za 14. septembar.

– Sud je, pozivajući se na uznemirenje javnosti, odbio da mom klijentu ukine pritvor. Smatram da taj razlog za pritvor više ne stoje i da su prestali razlozi za njega, na protiv verujem da je javnost uznemirena zbog toga što je toliko dugo već u pritvoru – rekao je advokat Đorđe Kalanj za Kurir.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, supruga je ranije izjavila da je suprug od početka godine do privođenja više puta u porodičnom stanu psihički i fizički zlostavljao.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ J. S.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare