Jutro nakon pada aviona u kom je bio Prigožin: Putin i dalje ćuti, šta znamo do sada?

Jutro nakon što su ruske vlasti saopštile da je šef paravojne grupe „Vagner“ Jevgenij Prigožin bio u letelici koja se u sredu 23. avgusta srušila u ruskoj Tverskoj oblasti, nema zvaničnih potvrda da je njegovo telo identifikovano.

Spasilačke službe su kasno sinoć saopštile da je izvučeno svih deset tela sa mesta nesreće, ali zvaničnih potvrda o identifikaciji žrtava nema.

Objavljen je spisak putnika i članova posade koji su bili u avionu, a među njima je bio i Dmitrij Utkin, Prigožinova desna ruka.

Podsetimo, avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg.

Iz časa u čas:

07:22 Avion ostao u vazduhu 26 minuta

Avion Embraer Legaci, koji se srušio u sredu uveče, 23. avgusta, u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti, ostao je u vazduhu manje od pola sata.

Kako prenosi kanal Vesti, biznis mlaznjak je nestao sa radarskih ekrana 26 minuta nakon poletanja.

07:20 Putin i dalje ćuti

Ruski predsednik Vladimir Putin do sada se nije oglasio u vezi sa padom aviona Jevgenija Prigožina.

Sinoć, ubrzo nakon što je objavljena vest da se Prigožin nalazi u avionu „Embraer“, Putin se pojavio na događaju u Kurskoj oblasti povodom obeležavanja godišnjice čuvene bitke iz Drugog svetskog rata.

Tokom događaja odao je počast Rusima koji su poginuli tokom takozvane „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini, ali nijednom rečju nije pomenuo Vagner ili Prigožina.

07:11 Kakva je budućnost Vagnerovaca nakon Prigožina?

I dok detalji o tome šta je izazvalo avionsku nesreću još uvek nisu poznati, ono što je jasno je da je Vagner, plaćenička organizacija koju je Prigožin osnovao, u suštini prvo razdvojena, a sada i dramatično desetkovana.

07:09 Ko je sve bio u avionu?

06.40 Podoljak: Putin ne prašta

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je da je šef ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin, potpisao sopstvenu smrtnu presudu.

Podoljak je na Tviteru nakon prijave o nesreći, objavio „Što se tiče Prigožina: moramo sačekati da se ratna magla razveja”.

05.06 Odneta tela stradalih

Dva pogrebna minibusa odnela su tela poginulih u avionskoj nesreći. Sva tela odneta su u Tver, u mrtvačnicu.

04.26 Opraštanje od žrtava

Tokom cele noći, građani su donosili cveće i palili sveće ispred zgrade u ulici Zolnaja u Sankt Peterburgu u znak sećanja na stradale.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare