VELIKA AKCIJA POLICIJE KOD EKONOMSKOG FAKULTETA! Masovno privođenje migranata – sumnja se da će biti prebačeni na OVU LOKACIJU!

blizini Ekonomskog fakulteta u Beogradu, gde su migranti podeljeni u grupe u obližnjem parku, dok se obavlja temeljna kontrola njihovih dokumenata. Većina migranata je smeštena u autobuse koji su parkirani u blizini parka, a postoji verovatnoća da će biti prebačeni u kampove za migrante.

Policijske snage su intervenisale na ovom mestu kako bi sproveli detaljnu kontrolu i proveru identiteta migranata. Grupa migranata je okupljena u parku, gde su podeljeni u manje grupe radi efikasnije obrade. Policija pregledava njihove dokumente i sprovodi razgovore kako bi utvrdila njihov status i svrhu prisustva u zemlji.

Veći deo migranata smešten je u autobuse koji su stigli na lokaciju. Ova akcija podstiče spekulacije o mogućem premeštaju migranata u kampove namenjene za smeštaj. Dok se tačne namere policije ne otkrivaju, pretpostavlja se da je ova operacija deo šire strategije kontrole i upravljanja migrantskom populacijom.

Ove ustanove pružaju osnovne usluge poput smeštaja, hrane i medicinske pomoći migrantima dok se rešavaju njihovi statusi ili se preduzimaju koraci za dalje premestaje.

Ova situacija dodatno ističe potrebu za celovitim pristupom migrantskoj krizi, uključujući saradnju među različitim sektorima društva i međunarodnim partnerima. 

Dok policijska akcija i dalje traje, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i koji će biti naredni koraci u vezi sa migranatima koji su bili predmetom ove operacije.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare