Da li će građani Gradačca platiti sahranu monstruma Nermina? Oglasila se opština 

Jedan papir, odnosno zvanična potvrda da Nermina Sulejmanovića niko od porodice ili srodnika ne želi ukopati deli građane Gradačca od činjenice da će oni platiti ukop monstruma koji je 11. avgusta počinio krvavi pir.

Komemorativni centar Tuzla, u čijoj se hladnjači nalazi njegovo telo, već je poslao dopis lokalnoj zajednici, jer neko mora snositi troškove ukopa.

Međutim, gradonačelnik Edis Dervišagić potvrđuje da su dobili dopis, ali da je on neformalnog karaktera.

„U njemu se navodi kako oni iz medija saznaju da porodica neće da preuzme telo. U toj varijanti očekuju da se Grad uključi. Odgovorili smo da očekujemo zvanične informacije po tom pitanju, nakon čega ćemo svakako svoj deo posla obaviti onako kako zakon nalaže“, rekao je Dervišagić.

A zakon je u ovom slučaju jasan. Jedinice lokalne samouprave iz budžeta snose troškove ukopa ukoliko njegovi srodnici odbiju preuzeti telo. Jasnije rečeno, platiće ga građani Gradačca iz svojih džepova.

„Mi smo spremni da izvršimo svoje obaveze, isto tako tražimo i ono što nama pripada u smislu refundacije troškova. On mora biti ukopan, nije nijedan ostao neukopan. S obzirom na činjenicu da se radi o ubici, očekujemo i dokumentaciju iz MUP-a i Tužilaštva da to možemo obaviti“, kazao je Dervišagić.

Upitno je hoće li Grad uspeti da nadoknadi te troškove jer niko od porodice ne želi ni da čuje za Sulejmanovića. Majka mu je umrla, a otac, kako je objavljeno u medijima, godinama s njim nije u kontaktu.

Ukoliko dođe do ovoga, radi se o još jednoj apsurdnosti, da ljudi kojima je monstrum toliko zla naneo, tri porodice u crno zavio, plaćaju njegov ukop!

Telo monstruma Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a još niko nije podneo zahtev za njegovo preuzimanje.

Ovu informaciju za portal „Avaza“ potvrdio je juče direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić. Ovo je već 12. dan od stravičnog zločina, a deveti otkako se telo ubice nalazi u hladnjači.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare