Osumnjičene za napuštanje deteta sa posebnim potrebama koje je stradalo na slobodi, evo šta kaže tužilaštvo

M. L. (60), Z. K. (56) i državljanka Hrvatske Lj. P. (49) koje se terete za napuštanje nemoćnog lica, dečaka (14), koji je, kako se sumnja, sam skočio kroz prozor sa trećeg sprata i stradao, kako je za Telegraf.rs rečeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju – puštene su na „slobodu“ ali su im izrečene određene mere.

„U Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju saslušane osumnjičene, nakon čega je od strane postupajućeg javnog tužioca Osnovnom sudu u Bečeju, sudiji za prethodni postupak, podnet predlog za određivanje pritvora protiv sve tri osumnjičene. Istog dana, Osnovni sud u Bečeju je doneo rešenja kojima su predlozi tužilašta za određivanje pritvora odbijeni te su osumnjičenima izrečene mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, te je osumnjičenoj koja je strana državljaka izrečena i mera zabrane napuštanja Republike Srbije bez odobrenja kao i mera privremeno oduzimanje putne isprave do pravnosnažnog okončanja postupka. Protiv navedenih rešenja, javni tužilac će u zakonskom roku izjaviti žalbe te će nastaviti sprovođenje određenih dokaznih radnji“, rečeno je za Telegrafov portal.

Inače, protiv Centra za socijalni rad u pomenutom gradu pokrenut je postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora.

„Centar za socijalni rad opštine Novi Bečej je dana 19. jula primio obaveštenje o tragičnom događaju koji se desio u Bečeju (smrt maloletnog lica). Odmah smo po obaveštenju o događaju preduzeli sve mere iz naše nadležnosti. Takođe je Centar predmet inspekcijskog nadzora od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

S obzirom da je u toku istraga, kao i zbog zaštitet podataka o ličnosti ne možemo vam iznositi detalje konkretnog slučaja, kao ni podatke o licima“, izjavili su za Telegraf.rs.

Podsetimo, dečak (14) stradao je u trenutku kada je ostavljen sam, bez nadzora u stanu. Njegova starateljka M. L. (60) je, kako se nezvanično navodi, komšijama Z. K. (56) i državljanki Hrvatske Lj. P. (49), ostavila na čuvanje i tom prilikom im platila 200 evra za tu „uslugu“, a ona krenula na more.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare