ĐOKOVIĆ – ALKARAZ Bez brejka na startu finala – 2:1 

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igra protiv Karlosa Alkaraza u finalu mastersa u Sinsinatiju

Biće ovo repriza finala Vimbldona u kom je Španac slavio posle velike borbe u pet setova.

Bez obzira na ishod u finalu Sinsinatija, Alkaraz će ostati prvi na ATP listi, ali bi mu Novak u slučaju titule prišao na svega 20 bodova zaostatka.

ĐOKOVIĆ – ALKARAZ 2:1

Prvi set:

2:1 – Po sličnom šablonu su završena sva tri gema. Nema brejka na startu. Novak je tek na 50% ubačenog prvog servisa, ali prolazi nekažnjeno u uvodnim gemovima. 

1:1 – Uzvraća Alkaraz istom merom. I on baš kao i Novak gubi samo jedan poen na svoj servis.

1:0 – Siguran uvodni gem za Novaka. Nije ga baš slušao prvi servis, ali je i drugim zadavao ozbiljne probleme Špancu.

22.35 – Teniseri upravo izlaze na teren.

22.25 – Sve je spremno za blokbaster.

21.37 – Završeno je finale u konkurenciji dama, Koko Gof je sa 6:3, 6:4 pobedila Muhovu.
21.15 – Novak uživa dok deli autograme.

20.58 – Novak i Karlos su se sastali tri puta i Španac vodi sa 2:1 u pobedama. Đoković je tako u prilici da se revanšira prvom teniseru sveta za nedavni poraz u finalu Vimbldona i postane najstariji osvajač Sinsinatija.

20.55 – Sa druge strane, Alkaraz se u svakom meču dobrano namučio. Sve duele je dobio u tri seta, a redom su padali Džordan Tompson, Tomi Pol, Maks Parsel i Hubert Hurkač. Protiv Poljaka u polufinalu je bio na ivici poraza, suočavao se sa meč loptom, ali je uspeo da napravi preokret i zakaže novi blokbaster sa Novakom.

20.50 – Novak na putu do finala nije izgubio ni set. U prvom kolu je bio slobodan, da bi onda meč drugog kola predao Alehandro Davidovič Fokina predao meč, nakon što je Srbin prvi set dobio sa 6:4. Zatim je deklasirao redovne mušterije Gaela Monfisa (6:2, 6:3) i Tejlora Frica (6:0, 6:4), da bi u polufinalu u dva tesna seta savladao Aleksandera Zvereva (7:6, 7:5).

20.48 – Đokovićeva forma pred početak Sinsinatija je bila velika enigma, pošto mesec dana nije igrao, odnosno još od finala Vimbldona. Ipak, drugi reket sveta je prilično ubedljivo došao do finala, premda nije imao lak žreb.

20.46 – Za razliku od svih prethodnih mečeva koje je Novak igrao u „sitne“ sate, što je navijačima u Srbiji zadavalo glavobolje, termin finala je gotovo pa idealan.

20.45 – Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Sinsinatija u kom se sastaju Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Ohaja.

UDARNA VEST.rs (Alo.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare