Vučić u Sentandreji odlikovan ordenom Eparhije budimske prvog reda (VIDEO/FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovan je danas u Preobraženjskoj crkvi SPC u Sentandreji ordenom Eparhije budimske prvog reda.


– Počastvovan sam ordenom koji sam primio od vladike Lukijana. Onoliko koliko smo mogli pomagali smo našu crkvu. Ne samo Budimsku eparhiju, već širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore cele Evrope. Ponosan sam na ono što smo uradili za Hram Svetog Save – rekao je Vučić nakon što mu je uručen orden.

Istakao je ta je ponosan na činjenicu da je jedini predsednik koji je odlikovan ordenom Svetog Save Srpske pravoslavne crkve.

-Svakoga dana postavljam sebi pitanje kakvom sam to božjom milosti zaslužio i šta još je potrebno da uradim kako bi se odužio srpskoj crkvi – rekao je Vučić.

„Posebno srećan i počastvovan što sam bio gost njegovog visokog preosveštenstva Lukijana i što sam mogao mnogo toga da naučim o postojanju Srba u Sentandreji i Mađarskoj. Zahvalan i našoj mađarskoj braći i prijateljima na velikoj podršci koju pružaju našoj episkopiji. Biti Srbin bilo gde u svetu, posebno ovde u Mađarskoj, veliki je ponos i nada za budućnost“, napisao je tim povodom predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.


– Sa episkopom budimskim g. Lukijanom danas u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u ovim pitomim predelima Mađarske i njihovom opstanku od 17. veka do danas – napisao je tim povodom predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

– Mnoge stranice istorije ispisane su od tada, ali ove koje stvaramo danas sa našim prijateljima Mađarima, predstavljaju putokaz za budućnost naših odnosa, čvrstog partnerstva i poverenja koje smo zajedno izgradili na dobrobit svih naših građana – dodao je Vučić.

Kasnije, predsednik Vučić će prisustvovati ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici – Budimpešta 2023 u Nacionalnom atletskom centru, gde će ga dočekati predsednica Mađarske Katalin Novak.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare