Evo gde možete uživo gledati TV prenos Ivane Vulete i ostalih atletičara Srbije prvog dana Svetskog prvenstva 

Ove subote startuje Svetsko prvenstvo u atletici koje se održava u Budimpešti i na kojem će Srbiju predstaviti devetoro atletičara.

Na prvenstvu će učestvovati 2000 takmičara iz više od 200 zemalja, dok je ovo prvi put da se prvenstvo održava u centralnoj Evropi.

Naglašeno je da je ovo prvo Svetsko prvenstvo na kome će ceremonija dodela medalja biti organizovana van stadiona, dok navijače očekuju raznovrsni programi.

Što se naših reprezentativaca tiče, prvi na teren Nacionalnog stadiona izlaze Asmir Kolašinac i Armin Sinančević. Bacači kugle će od 10.30 časova nastupiti u kvalifikacijama.

Od 12.25 časova na programu su kvalifikacije u skoku udalj, a aduti Srbije u ovoj disciplini su Ivana Vuleta i Milica Gardašević.

Za 18 časova predviđeno je svečano otvaranje Svetskog prvenstva.

Nakon otvaranja, tačnije u 19:20, predviđena je trka treće grupe na 1500 metara. Tada na stazu izlazi Elzan Bibić.

Poslednji za nas najbitniji događaj prvog dana Svetskog prvenstva biće finale u bacanju kugle i ono je na programu od 20.37 časova.

Sve ove događaje možete pratiti na kanalima TV RTS 2, kao i na TV Arena sport 2.

Srbija na Svetskom prvenstvu ima još četiri predstavnika. U skoku uvis takmičiće se Angelina Topić, u bacanju koplja Adriana Vilagoš, kao i Marija Vučenović, dok će u muškoj konkurenciji skoka uvis učestvovati Slavko Stević.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare