„AKO ZNAŠ KO SU KOLEGE IZDAJNICI TO BI BILO TOP“: Zvicerov policajac i njegov otac tražili „spisak“ od Šarića 

Uhapšeni bezbednjak u Crnoj Gori Petar Lazović, označen kao policajac koji je radio posao za kavački klan i Radoja Zvicera, tražio je od optuženog narko-bosa Darka Šarića da mu otkrije ko su izdajnici u policijskoj uniformi, pišu podgoričke Vijesti.

To je činio preko kriptovane Skaj aplikacije, a transkripte tih razgovora crnogorskim istražiteljima dostavila je Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona, Europol. Iz tih razgovora proizlazi da Petar Lazović informacije o kolegama izdajnicima traži po nalogu svog oca, bivšeg policijskog šefa za borbu protiv kriminala Zorana Lazovića.

Zoran Lazović
Zoran Lazovićfoto: Youtube prtscr / Vijesti online

Poruke, za koje tvrdi da ih piše u ime svog oca, mlađi Lazović i optuženi Pljevljak razmenili su početkom avgusta 2020. godine.

Tog dana oko 14 časova, Petar Lazović od Šarića traži pomoć, tako što će reći svom ocu da su dvojica državljana Kolumbije Aleksandar Kostana Kaso Hose (46) i Kaisedo Bandoj Huan Davido (32) došli u Crnu Goru da ga ubiju.

– Moraš mi oko Z pomoći on ne doživljava ozb ovo sa kolumbosima. Molim te kad budem sa njim da mu kažeš i da si ti dobio od prijatelja da se na njega misli i da mora da se čuva. Ja kad budem sa njim pišem ti i javljam i plus Zećo da to malo shvati ozbiljnije – piše Lazović

U prepisci sa kriminalcima iz kavačkog klana, pod pseudonimom “Z” govori o svom ocu Zoranu Lazoviću, a Zećo je, prema saznanjima Vijesti, visokorangirani pripadnik Šarićevog klana Milan Vučinić.

Tri sata kasnije, Petar Lazović obaveštava Šarića da će uskoro krenuti kod oca i javiti mu se kad budu skupa, što i čini nakon nekih tridesetak minuta.

Nakon razgovora o nužnosti pobede na parlamentarnim izborima koji su se održavali tog meseca, presudi izrečenoj Pljevljaku, Stanku Canetu Subotiću i tome kako je slagao Pljevljaka… Šariću stiže poruka:

– Za posle izbora ćemo se dogovoriti kako ćemo. Reci mu i za kolumbose itd… Kaže vi ste – ti i on, čisti kod boga i ko ih j**e, i naravno da nećemo dozvolit ni do izbora na našu štetu. Kaže čuvaćemo se naravno, nećemo se pustit njima sigurno… Njega strah za mene. Kaže ako znaš ko su kolege izdajnci to bi bilo top. Zna da ih ima. Dosadašnja saznanja i podaci su dobri. I ne treba da živimo ako nas ovi pobede. Hahahaha… Mi ti nismo nikad krili i otvoreno kažemo da smo braća, a to što su umislili i što ljubomora i kompleks ih ubi, to je drugo – šalje Lazović Pljevljaku.

Tada mu se i zakljinje u sinov život da je njegovom ocu drago što su se malo dopisivali i da ga puno pozdravlja.

– Ne brate, milo, bez sina, smeška se. Milo mu što ste malo pisali. I sve što ti treba on je tu, kao uvek – poručuje Petar Lazović narko-bosu iz Pljevalja.

Petar Lazović uhapšen je u julu 2022. godine. Lisice na ruke stavljene su mu godinu nakon što je Specijalno državno tužilaštvo od Europola dobilo dokaze da su on i sada odbegli policajca Ljubo Milović radili za mafiju, umesto protiv nje.

Miljković, Bugarin, Belivuk, Zvicer, Lazović i Milović
Miljković, Bugarin, Belivuk, Zvicer, Lazović i Milovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Šariću se, da podsetimo, u Srbiji duže od deceniju sudi za pranje novca i šverc kokaina, a prošle godine protiv njega i još 14 osumnjičenih podneta je optužnica za više krivičnih dela, među kojima je i teško ubistvo.

Iako je krajem 2021. godine pušten u kućni pritvor, u aprilu prošle godine uhapšen je po nalogu Tužilaštva, u međunarodnoj policijskoj akciji, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je od 2020. godine delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike…

Toj grupi na teret se stavlja i ubistvo nekadašnjeg Šarićevog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla. Milan Milovac ubijen je u Ekvadoru 2020. godine.

Pema navodima srpskih i hrvatskih istražitelja, likvidiran je jer je stao na žulj Šarićevom ključnom saradniku iz Hrvatske Petru Ćosiću, koji je nagovarao Pljevljaka da mu dozvoli da likvidira Milovca.

Petar Lazović u porukama koje razmenjuje sa Šarićem piše da je Ljubo Milović te godine bio u kontaktu i sa Ćosićem, od kog im je takođe prenosio pozdrave.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Vijesti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare