UGUŠIĆE NAS VLAGA Narednih dana red sunca, red kiše – užasna SPARINA! Meteorolog Čubrilo najavljuje još jedan topli talas, pa preokret na kraju avgusta

U najnovijoj vremenskoj prognozi meteorolog Marko Čubrilo najavljuje da će narednih pet do sedam dana biti toplo i sparno. Prema njegovim proračunima do nedelje treba očekivati povremeno pljuskove, a zatim sledi uglavnom suvo vreme i oko 22. avgusta i veoma toplo u pojedinim krajevima. Zatim posle 25. avgusta stoji signal za osetniju promenu vremena uz pljuskove i jače osveženje.

– U petak će biti promenljivo oblačno uz duže sunčane intervale, ali će i dalje biti sparno i nestabilno. Najveća verovatnoća za pojavu pljuskova je nad delovima zapadne Srbije, istočne Slavonije, istočne, severoistočne i središnje Bosne i Hercegovine, kao i na severu Crne Gore – kaže Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi.

Vetar će biti uglavnom slab, a dnevne maksimalne temperature će se kretati od +26 do +31, na jugu regiona oko +35 stepeni Celzijusa.

Novi pljuskovi

U noći ka suboti se očekuju novi pljuskovi. Mogući su nad Vojvodinom i na istoku Slavonije, dok bi u subotu bili češći nad severom Crne Gore i na jugozapadu Srbije. Dnevna maksimalna temperatura bez veće promene.

U nedelju će biti umereno toplo uz ređu pojavu pljuskova, a maksimalna temperature će biti od +27 do +32 stepena Celzijusa.

Porast temperature od nedelje

– Od nedelje će biti još malo toplije uz maksimume od +28 do +33, a lokalno i oko +34 stepena Celzijusa, dok bi na jugu regiona moglo biti i oko +37 stepeni Celzijusa. U utorak za koji stepen manje toplo uz moguće pljuskove. Najava konkretnije promene vremena stoji posle 25. avgusta kada se očekuje podizanje anticiklona preko središnjeg Atlantika ka Islandu, dok bi se nad zapadom Evrope i jugom Skandinavije mogao formirati ciklon. Proračuni još uvek jako variraju posle tog datima u pitanju, ali je dosta jak signal za osetnije osveženje uz pljuskove koje bi obeležilo kraj meseca – zaključuje Marko Čubrilo.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare