SRBIJA MORA DA VODI SVOJU, A NE TUĐU POLITIKU Predsednik Vučić: Pritisci zbog odnosa prema Rusiji biće još jači 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija mora da vodi odgovornu politiku i da gleda kako da idemo napred.

– Nama su strane direktne investicije za devet odsto veće nego prošle godine. Mi vodimo računa o tome. Ali morate da vodite i svoju politiku, ali ne tuđu politiku – rekao je predsednik Vučić za RTS i dodao:

– Ako ćemo da svima podilazimo, ako će Brisel, Vašington ili Moskva da nam vode politiku, šta će nam onda Vlada i predsednik.

Rekao je da u septembru sledi sednica Ujedinjenih nacija i da očekuje da će mnogo toga biti rešeno u narednih mesec dana.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot RTS

Pred nama je najteži period, pritisci zbog odnosa prema Rusiji biće još jači

Predsednik Vučić je govoreći o situaciji u Ukrajini i odnosu prema Rusiji rekao da očekuje da će se Srbija suočiti sa brojnim problemima, jer je situacija u Ukrajini takva da je jasno da na bojnom polju Rusiju ne mogu lako pobediti, te da će zato pritisci na Srbiju biti još jači.

– Pošto je sad jasno, važno je učvrstiti kompletan front protiv Ruske Federacije, i zato će pritisci na Srbiju da budu još jači. Setite se da nijedan metak nismo izvezli u Rusiju, a sada se sve to nastavlja. Sada sam i kriv što su navijači okačili transparent ‘kad se srpska vojska na Kosovo vrati’. Oni su rekli da sam bio na toj utakmici, a ko na inat, taj dan odvedem ovog čoveka… A nisam bio deset godina na takvim događajima. Koji je to stepen paranoje, teške bolesti – rekao je Vučić.

Rekao je da je pred nama težak period.

– Pred nama je najteži period, biće veća gužva nego ikada. Očekujem da će se mnogo toga rešavati u narednih mesec dana. Daćemo sve od sebe da nastavimo da vodimo politiku kakvu vodimo – rekao je predsednik.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/RTS)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare