POČELA IDENTIFIKACIJA HULIGANA: U Grčku došao vojno organizovan i disciplinovan i opremljen ODRED ZA UBISTVA!

Grčka policija počela je sa identifikacijom osumnjičenih huligana za ubistvo navijača AEK Mihalisa Kacurisa od strane Bed Blu Bojsa, navijačke grupe Dinama iz Zagreba.

Mihalis Kacuranis, AEK, Dinamo, huligani, navijači, Bed blu bojs, ubistvo
foto: screenshot

Kako piše veb stranica Javnog servisa Grčke (ERT) raspisana je poternica za navijačem Panatinaikosa, koga je policija identifikovala i koji se pominje u spisu predmeta koji je podnet i predat tužiocu za krvave incidente u Novoj Filadelfiji.

Prema novim saznanjima, ne radi se o navijaču koji se u spisima pominje da je preko društvenih mreža priznao učešće u konkretnoj tuči, već o navijaču koji je identifikovan na snimku i koji je napadnut i izboden ispred suda u martu prošle godine, gde se vodio postupak za nasilje navijača.

Prema informacijama, očekuje se i raspisivanje drugih poternica, pošto su policijski službenici Direkcije za borbu protiv nasilja u sportskim objektima identifikovali preko tablica pojedinih automobila i druge navijače koji izbegavaju hapšenje.

Istovremeno, nastavlja se analiza zaplenjenih predmeta na kojima su bili tragovi krvi, ali ni na jednom za sada izgleda da nema tragova krvi ubijenog Mihalisa Kacurisa.

Bed Blu Bojs, Dinamo Zagreb, AEK
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Advokat porodice žrtve, međutim, navodi da je identifikacija ubice pitanje dana, dok se povod za istražni zatvor Hrvata odnosi na njihove odvojene uloge, sa operativnom strukturom i sklonošću ka novim krivičnim delima.

– Ono što smo svi videli jeste da je u Grčku došao vojno organizovan i disciplinovan i opremljen odred za ubistva, što ste videli u kakvom raspoloženju se kretao ispred stadiona u Novoj Filadelfiji gde naravno nije bilo zakazivanja, ali su oni koji su bili u kafićima i restoranima hrlili oko stadiona – naglasio je advokat Stavros Georgopulos.

Istovremeno, istražitelji ocenjuju da su svi optuženi ne samo osumnjičeni za izvršenje novih krivičnih dela već i za bekstvo. U obrazloženju svoje odluke navode da Hrvati traže, sa jasnom sportskom referencom i navijačkim motivom, sistematsko činjenje prekršaja nad navijačima različitih klubova, kao i oštećenje vozila i objekata.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport/ERT)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare