„OPTUŽBE SVEĆLJE NEMAJU VEZE SA REALNOŠĆU“ Petković: Umesto što optužuje Beograd, neka se bavi narkodilerima u Samoopredeljenju

Nikada pravi Srbin neće udariti na sunarodnike, niti će biti pendrek u rukama Aljbina Kurtija ili Dželjalja Svečlje, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, poručujući Svečlji da se, umesto što neosnovano optužuje Beograd, pozabavi narkodilerima u Samoopredeljenju.

„Pre nego što Dželjalj Svečlja pomisli da optuži Beograd za apsolutno nepostojeće pritiske na Srbe policajce da napuste takozvanu Кosovsku policiju, bolje bi mu bilo da se bavi narkodilerima u redovima Samoopredeljenja, ali i da uradi test na određene supstance, jer takve optužbe nemaju veze s realnošću“, istakao je Petković u saopštenju.

On je ukazao da Beograd ne pritiska Srbe da donose odluke o tome gde će raditi, niti kako će živeti, ali da je izvesno da Srbi na severu Кosovsku policiju doživljavaju kao okupatorsku silu u kojoj ne žele da rade protiv svog naroda.

„Srbima na Кosovu i Metohiji još odzvanjaju reči Aljbina Кurtija da je kosovska policija nastavak i naslednik terorističke tzv. OVК i zato nikoga ne treba da čudi da Srbi ne žele da rade u Кurtijevim institucijama. Dobro je poznato da je Кurti želeo i da se na brojnim adresama hvalio kako će da ’popuni bezbednosni vakuum na severu’, angažujući sebi podobne Srbe i agitatore, ali su mu Srbi još jednom odgovorili da neće ni njega, ni njegovu tzv. Кosovsku policiju“, naveo je Petković.

Kako kaže, Svečlja optužuje Beograd da stoji iza nekakvih pritisaka da bi opravdao svoj neuspeh i našao alibi za fijasko pred međunarodnom zajednicom.

„Neka se već jednom suoči sa istinom – nikada pravi Srbin neće udariti na svoje sunarodnike, nikada neće protiv svog naroda da budu pendrek u rukama Svečlje i Кurtija i to su im jasno poručili i kada su 5. novembra prošle godine napustili Кosovsku policiju, kada je kap u prepunoj čaši bilo to da nisu želeli da svojim sugrađanima pišu kazne za srpske tablice“, zaključio je Petković.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/KosovoOnline)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare