Darku je potrebna naša pomoć da pobedi: Duže od deceniju vodi borbu, odstranjen mu desni testis

Darku Markoviću (22) ustanovljena je dijagnoza mešovitog germinativnog malignog tumora desnog testisa sa metastazama u plućima u oktobru 2012. godine, kada je odstranjen desni testis.

Tokom hospitalizacije započeto je citostatsko lečenje po protokolu za germinativne ćelijske tumore, gde je primio 3 ciklusa HT. Nakon primene IV ciklusa sprovedena je kompletna laboratorijska i radiološka evaluacija osnovne bolesti na osnovu čega je zaključeno da je kod Darka prisutna umereno aktivna bolest u promeni u levom plućnom krilu. Poslednji VI ciklus HT primio je u februaru 2013. godine, čime je završeno kompletno citostatsko lečenje predviđeno protokolom.

Godine 2016. godine ultrazvuk abdomena prikazao je veći broj cistoidnih promena jasno ograničenih ispunjenih gustim sadržajem. Pomenuta masa potiskuje velike krvne sudove ka medijalnoj liniji i pozadi. Desni bubreg je pomeren u stranu navedenom masom.

U aprilu 2018. godine Darko je primljen na zakazanu hospitalizaciju na IZZZMD gde je sprovedeno lečenje osnovne bolesti kada je rađen MDCT pregled koji je pokazao da se u projekciji donjeg režnja desnog plućnog krila vidi i dalje jasno ograničeni nodus. U martu 2021. godine verifikuje se prisustvo priraslica za prednji trbušni zid. Daljom eksploracijom trbušne duplje verifikuje se maligna tumorska promena koja se propagira kranijalno do nivoa glave pankreasa.

S obzirom na to da se navedena tumorska promena nije mogla sigurno odvojiti od vitalnih vaskularnih struktura, konstatovana je inoperabilnost.

Narednog meseca nakon adekvatne preoperativne pripreme Darko je operisan na IZORS u uslovima opšte anestezije. Nakon operacije indikovana je terapija fraxiparinom i antibiotska terapija. U avgustu 2022. godine primljen je na urologiju opšte bolnice u Šapcu usled teškog opšteg stanja, povišene telesne temperature, slabe diureze. Primio je 3 doze krvi i smešten je na intenzivnoj nezi zbog hipotenzije.

U julu 2023. godine uočena je ekspanzivna heterogena vaskularizovana TU promena. Nastavak lečenja planiran je na privatnoj klinici i iziskuje velike troškove zbog čega je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.

Sredstva su potrebna za operativno lečenje, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i potrošni materijal, kao i za smeštaj u toku lečenja.

Za Darkov život! Budimo humani!

Pomozimo Darku!

UPIŠI 1539 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001725505-36

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726318-22

IBAN:

RS35160600000172631822

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare