KIJEV: Ruski dronovi prete luci Izmail na Dunavu

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da je ruska strana lansirala veliku grupu dronova prema ukrajinskoj luci Izmail na Dunavu, u blizini granice sa Rumunijom, koja je ključna za izvoz žita.

Na društvenim mrežama objavljeno je da se paljba sistema protivvazdušne odbrane čula u oblasti kod tog grada i luke Reni, takođe na Dunavu, prenosi Rojters.

Preko ukrajinskih luka na Dunavu obavljao se izvoz oko četvrtine ukrajinskog žita pre nego što se Rusija povukla iz sporazuma koji je omogućavao bezbedan prolaz brodova kroz Crno more. Od tada su luke na Dunavu postale glavna izlazna tačka, a žito se baržama šalje do rumunske crnomorske luke Konstanca, odakle nastavlja put.

Početkom avgusta, ruski napad na Izmail doveo je do porasta cena hrane na globalnom nivou, navodi Rojters.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Rojters)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare