Muk na Maksimiru: Ludi preokret AEK-a protiv Dinama, Livaković spasio „modre“ katastrofe

Šok u Zagrebu i muk na Maksimiru! AEK je savladao Dinamo 2:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Veliki preokret grčkog tima u drugom poluvremenu, a da nije bilo fantastičnog Livakovića mogla je pobeda da bude i ubedljivija.

Daleko bolje su otvorili meč domaći fudbaleri, od starta su krenuli vrlo agresivno i napadački kako bi što ranije uspeli da zatresu mrežu. Zapretio je već posle nekoliko desetina sekundi zapretio udarcem Bulat.

Gosti su čekali svoju priliku iz kontri i da nekako „umrtve“ nasrtaje „modrih“ ka njihovom golu, ali im to nije išlo kako bi trebalo. Pretili su nekoliko puta domaći, golman Cican Stanković je morao da reaguje i spasava svoju ekipu posle šuteva Petkovića i Špikića.

Ipak, na isteku poluvremena je morao da vadi loptu iz mreže. Slobodan udarac je savršeno izveo Marko Bulat, uputio projektil u samo rašlje i austrijski golman srpskog porekla nije imao nikakve šanse da odbrani.

Izazvalo je to ekstazu na tribinama punog „Maksimira“ i dalo dodatnu injekciju igračima Dinama da nastave s napadima, najbolju priliku je u nadoknadi prvog poluvremena imao Mihaljičenko, kada je možda i mogao da proigra Petkovića na drugoj stativi, ali se odlučio na šut koji mu je ukrotio Stanković.

U drugo poluvreme daleko bolje ulaze igrači u žutim dresovima, odmah su počeli da prete Livakovićevom golu i to je dalo rezultat na isteku sat vremena igre. Pogrešio je u predaji lopte Mišić, lopta je stigla do Zubera koji se oslobodio čuvara, namestio na udarac i savladao Livakovića.

Pokušali su brzo da se oporave tog šoka domaći igrači i hteli da iskoriste možda malu opuštenost gostiju posle gola. Zapretio je prvo Bulat, pa onda Ljubičić i na kraju Emreli koji je pogodio prečku glavom.

I to bi bilo sve što smo videli od Dinama na ovom meču.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare