Skandalozne scene! Navijači širom Evrope traže oslobađanje Dinamovih huligana!

Navijači Dinama iz Zagreba prošle nedelje uhapšeni su u Atini zbog učešća u neredima u kojima je život izgubio 29-godišnji Mihalis Kacuris.

Da li je ovo normalno!? Pojedine navijačke grupe u Evropi podržale su Dinamove „Bed Blu Bojse“, uprkos tome što su izazvali nerede u kojima je preminuo jedan navijač.

Nesrećni navijač AEK-a Mihalis Kacuris izboden je nožem, a hrvatski huligani su zbog učešća u neredima i dalje u grčkim zatvorima, gde se čeka početak suđenja. Incidenti, koje su izazvali Dinamovi „Bed Blu Bojsi“, naišli su na osudu maltene svih onih koji su imalo bili upućeni u ovaj slučaj.

Međutim, u prethodnih nekoliko dana iz Evrope stižu skandalozne i sumanute scene, gde navijači pojedinih klubova pružaju podršku huliganima, i štaviše, traže njihovo oslobađanje.

Prvi su se, još pre nekoliko dana, oglasili ultrasi Dinama iz Kijeva, koji takođe ima grupu vrlo ekstremnih i neprijateljski raspoloženih navijača. Pristalice ukrajinskog kluba objavile su na društvenim mrežama fotografiju granata, na kojima je ispisano „Oslobiodite BBB“. Isplivala je fotografija još bizarnije poruke, gde piše „BBB su kraljevi Evrope“.

Nedugo zatim, tokom protekla dva dana, uhapšeni Hrvati dobili su podršku od dva kluba od koja je malo ko očekivao. Prvo su pristalice švedskog AIK-a iz Štokholma okačile transparent na kojem piše, na srpskom jeziku, „Sloboda navijačima“. Tviter stranica „Hooligans.cz“ prenosi da je ta poruka podrške upućena „Bojsima“.

Na kraju, dobili su podršku i iz Češke. Šačica navijača tamošnjeg prvoligaša Zlina je na jednoj utakmici postavila transparent „Bojsi, držite se“, a evo kako je to izgledalo.


UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare