OBESIO BIH GA NA BANDERI I NALOŽIO VATRU ISPOD NJEGA Deda ubijenog Aleksandra iz Malog Orašja skrhkan od bola, obratio se potresnim rečima 

Radoslav Milovanović iz Malog Orašja, sela zavijenog u crno, kada je iznenada ugašeno šest mladih života, otkriva koju kaznu za monstruma Uroš Blažića smatra adekvatnom.

Deda Aleksandra Milovanovića kojeg je ubio Uroš Blažić  kaže da ni sa protekom vremena bol u porodici neće biti manja pošto je masovni ubica ubio jedinog muškog naslednika u njegovoj kući. Radoslav Milovanović bez osmeha govori i obavlja seoske poslove u domaćinstvu sa suprugom koja stalno kuka i plače za unukom koji je bio njena nada i oslonac, kao i čitave porodice.

– Nikako smo i nikada nećemo biti bolje. Bolesnik i monstrum nam je ubio našu diku i ponos. Našeg Acu je usmrtio sa njegovim drugovima dok su se deca družila i veselila. Nikoga od njih nije znao, a došao je sa puškom da im se obrati. Njemu nijedna kazna nije adekvatna. Ja bih ga obesio na onoj banderi i naložio vatru ispod njega, da polako gori u mukama, pa da vidi kako je nama –  rekao je Radoslav za Republiku juče kada ga je naša ekipa posetila u Malom Orašju. 

Deda svedoči o tuzi koja je zaposela čitavo selo. Šest mladih momaka jedva punoletnih monstrum je ubio 4. maja dok su se družili kod spomenika u svom selu, glavnom  okupljalištu mladih, pošto nemaju kafiće. Dedi kreću suze dok priča o unuku koji je bio izuzetno pažljiv i rastao je u pravog domaćina, na kojem je trebalo da počiva domaćinstvo i loza.

– Aca je bio jedino muško dete u kući. Imam unuku, njegovu sestru, a drugi sin mi nema dece i nije oženjen. Ove guske koje guču dok razgovaramo je Aleksandar kupio. Bile su male, a gle sada kako su porasle – tužno priča Radoslav. 

Baka nema snage da razgovara jer se sa gubitkom unuka teško nosi. Plače i za njegovim drugovima. 

– Poslovi koje obavljamo nam malo odvuku misli od tragedije bar na mah, ali tuga u selu je neopisiva i niko ne može da priča o nečemu veselom. Stalno se vraćaju svi na tu noć. Moj sin i snaja su tog 4. maja izgubili sina i njima je ipak najteže , kao i roditeljima i ovih petoro ubijenih. Pomoći nema, a da se živi mora – stisnutih usana, klimajući glavom zaključuje Radoslav. 

Inače, Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca u dva sela između Mladenovca i Smedereva ubio je devetoro mladih, a ranio 14 takođe mahom mladih ljudi. Krvavi pir počinio je oko pola 11 sati uveče. 

UDARNA VEST.rs (Alo.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare