Nikola Mitic mučen je i umro u najgorim mukama: O stravičnom zločinu pričalo se na suđenju klana Belivuk

Nikola Mitić nestao je 10. avgusta 2020. godine. Njegova fotografija prvi out se pojavila u javnosti nekoliko dana kasnije jer je porodica pokušavala da ga pronađe, misleći da je nestao. Ono što tada nisu znali je da je Mitić četvrta žrtva kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Mitić je krenuo da se nađe sa sestrom, ali ona ga je uzalud čekala.

Dve godine kasnije, u junu 2022. godine, tada već uhapšenim članovima Belivukovog klana na teret su, novom optužnicom, osim pet ubistava za koja ih je tužilaštvo već teretilo, dodata još dva – ubistvo Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Otet, pa odveden u kuću strave

Mitić je, kako se sumnja, Belivukovom „škodom“ prebačen u restoran na Partizanovom stadionu, koji su pripadnici klana zvali „baza“ i tu je brutalno mučen.

U javnosti su se pojavile fotografije koje su nastale na stadionu, a na kojima se vidi Mitić kako isprebijan sedi na kauču. Osim njega, tu su i Veljko Belivuk, ali i Srđan Lalić i svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji se naginje nad pretučenim Mitićem.

Posle mučenja u bazi, prebacili su ga u Ritopek, gde su mu isekli prst, udavili ga i zaklali, pa telo samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav.

Oni su posle zločina razmenjivali poruke preko aplikacije Skaj, verujući da policija ne može da presretne ovu komunikaciju. Kada su ga oteli, Belivuk je čestitao svima koji su učestvovali u „akciji“.

„Svaka čast svima“, poručio je Belivuk na njihovoj grupi za dopisivanje.

Srđan Lalić o ispitivanju Mitića

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić, koji je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i dobio manju kaznu u zamenu za informacije, ispričao je pred sudom kako je izgledalo ispitivanje i ubistvo Mitića.

Kako je rekao, poslednji je stigao u kancelariju u sklopu bunkera koja je imala blindirana vrata, dva televizora i video nadzor, sto, komodu i garnituru. Video je lice na garnituri, koje je bilo vidno prebijeno. U pitanju je bio Mitić.

– Ispitivanje je poodmaklo, već im je dao „Skaj“. Rekli su da je priznao da je učestvovao u pratnji, da radi za Lazara Vukićevića. Po nalogu Veljka brišem snimke sa kamera iz prostorije i isključujem da ne snimaju dalje. Kasnije brišem i snimke sa kamera stadiona. Odredio je Miloša Budimira i mene da to lice odvedemo u Ritopek. Vezali smo ga lisicama. U Ritopeku nas dočekuje Vlade Draganić, a na stadionu uništavaju garnituru i uklanjaju tragove krvi – objasnio je Lalić.

Mitića su uveli u skriveni prostor, gde su nastavili da ga ispituju.

– Pričao je nepovezano, lagao nas. Rekao je da radi za Vukićevića, da mu je on dao 500 evra za angažman, da mu je još u zatvoru kupio patike, da mu je iznajmio vozilo. Miloš Budimir i ja smo loše reagovali na to. Uzeo sam armiračka klešta i znječio sam mu mali prst na desnoj nozi, a Budimir ga je udario građevinskim čekićem u levo koleno i napravio otvorenu ranu. Nije ni jauknuo, pa smo mislili da je pod dejstvom nekih droga. U cilju ispitivanja smo ga tukli drvenom štafnom dužine oko metar – dodao je.

Kako je objasnio, Draganić je rekao da se sve privodi kraju, a Lalić i Budimir su mu obmotali strujni kabl dužine jedna i po metar oko vrata i vukli svako na svoju stranu.

– Kad je počeo da se otima, lice mu je pomodrilo. Uzeli smo kadu, stavili mu glavu iznad kade i Miloš Budimir mu je mesarskim nožem odsekao glavu. Prerezao je vrat s leve ka desnoj strani, poteklo je mnogo krvi. Ne znam kad je tačno nastupila smrt – rekao je Lalić.

Sutradan su uništili Mitićevo telo. Budimir je sačinio i neke fotografije, kao i dan ranije. Tela su se rešili na isti način na koji se to i pre i posle radilo. Spakovali su ostatke u džakove i izručili ih u reku.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare