DRAMA U ATINI! OBRAČUN POLICIJE I NAVIJAČA BLIZU MESTA GDE JE UBIJEN MIHALIS: Navijači se okupili na motorima, usledio je HAOS

Dramatične scene viđene su na ulicama Atine, u delu grada u kojem je u ponedeljak ubijen navijač AEK-a.

Mihalis Kacuris podlegao je povredama nakon sukoba sa navijačima Dinamo Zagreba koji su imali pomoć vatrenih pristalica Panatinaikosa.

Preko 100 osoba je uhapšeno i zadržano u pritvoru, a nekoliko dana nakon tragedije navijači AEK-a su ušli u obračun sa policijom.

Ekipa hrvatskog „Jutarnjeg lista“ koja se nalazi u Atini svedočila je neverovatnim scenama.

„Kao moto-banda, najmanje dvadeset skutera, na svakome po dvojica mladih navijača, pojavilo se na glavnoj ulici Leof. Dekelias. Prošli su ravno pored nas uz buku motora, panično trubljenje i galamu. Konobar kafića „Route 69″ prekoputa je oprezno provirio glavu i izvadio mobilni telefon. Okršaj se odvio u nekoliko sekundi. Navijači su udarali po automobilima vozača na semaforu pokušavajući da prođu, a jedan deo njih je uz škripanje guma kroz prelaz na početku Nova Filadelfije u punom gasu prošao na crveno“, navodi „Jutarnji list“ i dodaje“.

„Za njima na motorima je jurilo približno 20 policajaca s izvučenim pendrecima. Velika buka motora i metež, na pešačkom prelazu je ubrzo nastala blokada, a prolaznici su se razmaknuli. Navijači su se razbežali u više smerova, a nekoliko policijskih motora uspelo je sa puta da skrene jedan skuter s dvojicom navijača. Motor se prevrnuo, a oni su opkoljeni s najmanje 10 policajaca ostali da leže na podu tamo gde su pali. Stavljene su im lisice, sedeli su leđima uza zid, a 10 minuta kasnije odvedeni su policijskim automobilima“.

Pomenuti izvor navodi da su ostali navijači bežali od policije i da je u 20 minuta tim mestom prošlo najmanje 10 patrola i troje kola hitne pomoći.

Grčki mediji javljaju da je policija privela 11 osoba.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare