„SUDIJA JE BIO AGRESIVAN, LJUT I OSVETOLJUBIV“Advokat hrvatskih huligana BESNEO posle ročišta: Nemam poverenje u ovaj sud!

U petak je u Atini održano prvo ročište na kom je saslušano 30 huligana koji su uhapšeni nakon stravičnih nereda u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris.

Ispitano je 26 hrvatskih državljana, jedan Albanac, jedan Austrijanac i dva Grka. Nakon saslušanja istražni sudija je svima odredio pritvor.

Vasilis Nuzelas, advokat trojice uhapšenih Hrvata, nije bio je prilično besan nakon ročišta, jer smatra da je sud podlegao pritisku javnosti i unapred doneo odluku o zadržavanju Hrvata u pritvoru.

Pitanje je hoću li u ovim uslovima braniti sve ostale klijente koje imam na redu sutra i prekosutra. Verujem da je sud odluku o zadržavanju Hrvata doneo unapred, pod uticajem medija i društvenih mreža koje govore da su svi Hrvati kriminalci. Nemam nikakvo poverenje u ovaj sud i moram da razmislim kako ćemo da postupamo na narednim saslušanjima. Istražni sudija bio je agresivan prema nama, osvetoljubiv, ljut i zaključio je da Hrvati lažu„, rekao je advokat.

U subotu će na ročište doći još 30 uhapšenih huligana Dinama, a preostalih 45 biće saslušano u nedelju.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare