„OD POČETKA GODINE DOGODILO SE 20.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA“ Stević: Naravno da su kazne ogromne za BEZOBZIRNE VOZAČE!

Bezbednost u saobraćaju predstavlja ključni aspekt svakog društva, imajući značajan uticaj na živote i dobrobit svih učesnika u saobraćaju.

Ovaj važan koncept obuhvata sve mere i pravila usmerene da se rizik od saobraćajnih nesreća i njihovih potencijalno ozbiljnih posledica svede na minimum.

Cilj bezbednosti u saobraćaju je zaštita života, zdravlja i imovine svih učesnika – pešaka, biciklista, motociklista i vozača vozila…

Gost Kurir televizije je potpukovnik uprave Saobraćajne policije Dejan Stević, koji je skrenuo pažnju na neslavnu statistiku saobraćajnih nezgoda:

– Od početka godine nam se dogodilo skoro 20.000 saobraćajnih nezgoda, govorim o njima jer je tu posledica najviše izražena. Da li mislite da je neko od tih ljudi hteo da bude učesnik u nesreći ili da je mogao da pretpostavi da će biti? Međutim, kada pričamo o samoj vožnji u alkoholisanom ili psihoaktivnom stanju, samom bezobzirnom ponašanju prema ostalim učesnicima u saobraćaju, naravno da su za njih kazne visoke. Rešenje je da izgradimo zdrave stavove – Rekao je Stević.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare