STIŽE VREMENSKI PREOKRET! Meteorolog Ristić upozorava: Raste opasnost od SUPEROLUJE, a ovi problemi prete početkom jeseni

Leto nam se vraća!

Sve više sunca očekuje nas od sutra, temperature će postepeno da rastu, a od ponedeljka će već preći 30 stepeni.

– Trend porasta temperature nastaviće se i u toku sledeće nedelje, tako da u drugoj polovini sledeće nedelje očekujemo temperature od 32 do 37 stepeni i to su već tropske temperature. Topli period trajaće do 25. avgusta, kada se očekuje naoblačenje zahlađenje i kiša – navodi za Kurir meteorolog Ivan Ristić najavljujući toplotni talas nazvan Neron.

Dodaje da se za predstojeći vikend ne očekuje kiša.

– Kratkotrajni pljuskovi i kiše se očekuju sredinom naredne nedelje. Za sada nema naznaka za nove superćelijske olujeali obično na kraju tih tropskih talasa ima uslova za razvoj superćelijske oluje, pogotovo što temperatura mora i dalje ne pada i kreće se od 26 stepeni u Jadranu do 30 u Sredozemlju – rekao je Ristić i dodao:

– U Sredozemnom moru dostignuta je rekordna temperatura od 30 stepeni, što može biti najava velikih problema početkom naredne jeseni. Problema koji mogu doneti jaki cikloni koji će zahvatiti Grčku i jug Italije, čak mogu doći i do nas. To znači da tim zemljama preti potop, Srbija nije toliko urgožena.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare