ŠOK TVRDNJE HRVATA: Izbodeno 7 navijača Dinama, nemaju lekarsku pomoć! U pritvoru im ne daju ni HRANU!

Tragična vest o ubistvu navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa i dalje je glavna tema u grčkim i hrvatskim medijima.

Podsetimo, u ponedeljak kasno uveče huligani zagrebačkog Dinama izazvali su stravične nerede ispred stadion AEK-a u Atini. Huligani su lomili sve redom i napadali ljude koji su se zatekli tu, a u krvavom obračunu koji je zaprepastio Evropu nesrećni 29-godišnji navijač grčkog kluba je izgubio život.

U grčkom pritvoru nalazi se oko 90 navijača Dinama, a poznati hrvatski portal „Indeks“ otkriva da imaju katastrofalan tretman. Navodno, povređenim navijačima ne pružaju lekarsku pomoć, ne daju im čak ni hranu, nemaju advokata, a hrvatski konzulat im ne odgovara na pozive. Huligani su prepušteni sami sebi.

– Iako se spominjalo da su izbodena tri Bed blu bojsa, ispostavilo se da njih sedmorica imaju ubodne rane i da su najmanje dvojica pogođena signalnom raketom. U stanici im nije pružena adekvatna lekarska pomoć – prenosi Indeks.

Isti portal napominje da Grci nisu objavili podatke o povređenim navijačima zagrebačkog kluba.

-Takvi podaci bi ukazali na to da su grčki navijači koristili noževe, ali se podaci o tome ne mogu pronaći ni u jednom dostupnom izveštaju. Osim toga, izvor javlja da su im uskraćena i druga osnovna prava poput hrane.

Otkrivaju da su navijači pokušali da kontaktiraju konzulat Hrvatske, ali da niko ne želi da im se javi.

– Naime, Bojsi još uvek nemaju advokata. Iako su Grci objavili kako im je jedan dodijeljen po službenoj dužnosti, taj je priznao da ne zna „ništa o ovom slučaju“. U međuvremenu se navijači na ročišta izvode bez advokata, ali i prevodioca – piše hravtski mediji.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport/Index)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare