Ovi delovi Srbije na udaru PLJUSKOVA I GRMLJAVINA U NAREDNA 2 SATA: Nižu se upozorenja RHMZ, ovo je najnovije

U naredna dva sata u Pomoravlјu, na istoku i jugoistoku Srbije, Šumadiji, kao i u pojedinim delovima Bačke očekuje se lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom. U pojedinim delovima Beograda kratkotrajni plјusak sa grmlјavinom, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) koje je objavljeno u 14:07 časova.

RHMZ od jutros izdaje nova upozorenja na svaka dva sata, nekada i češće, a pre ovoga su bila akutelna tri.

Olujni oblak, tako, premešta se danas po našem nebu, zbog čega je u celoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm. 

Pretposlednje upozorenje važio od 10.18 pa do oko podneva: U naredna dva sata se u istočnim i jugoistočnim predelima Srbije očekuje mestimična kiša, a ponegde i pljuskovi s grmljavinom

Pre toga prame upozorenju izdatom u 9:05 časova, kiša se očekivala u centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima, a ponegde i pljuskovi sa grmljavinom.

U tom upozorenju je pisalo i da se iste vremenske nepogode mogu očekivati i na jugu Banata, dok se u pojedinim delovima Beograda može očekivati kratkotrajna kiša.

Danas u Srbiji sveže i promenljivo oblačno

U Srbiji će danas ujutru biti sveže, a tokom dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Najniža temperatura će se kretati od 11 do 16, a najviša od 23 do 27 stepeni. Vetar će biti slab do umeren, severni i severozapadni.

Upaljen žuti meteoalarm za celu Srbiju

Srbija je danas obeležena žutim meteoalarmom. Većina delova Srbije je upozorena na grmljavine, dok je za istočni i jugoistočni deo prognozirana i kiša.

Žuti meteoalarm označava da vreme može biti opasno (potencijalno).

– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Beogradu oblačno, tokom dana pljuskovi

U Beogradu je jutros sveže, u 6 sati je izmereno 18 stepeni. Tokom dana će, prema prognozi RHMZ-a biti promenljivo oblačno.

Pre podne se očekuje kratkotrajna kiša, a sredinom dana i posle podne i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.

Prema vremenskog prognozi RHMZ-a, duvaće slab severni i severozapadni vetar. Najviša temperatura koja se očekuje u prestonici je oko 25 stepeni.

Sledeće sedmice se očekuje preko 30 stepeni

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u Srbiji će vreme biti pretežno sunčano, samo u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

U petak i subotu jutra će biti sveža, a dnevne temperature će i dalje biti ispod proseka.

Od nedelje sve toplije, pa se sledeće sedmice očekuje temperatura preko 30 stepeni.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare