JEDAN DEČAK ŽIVOTNO UGROŽEN, DRUGI U TEŠKOM STANJU Poznato kako su maloletnici povređeni u udesu kod Prokuplja

Dvojica dečaka stara 14 i 16 godina koji su teško povređeni juče u udesu kod Prokuplja oko 18 časova na putu Gornja Trnava – Šumarovac, hospitalizovani su u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu sa teškim povredama a jedan od njih prema rečima lekara ima „brojne povrede koje su životno ugrožavajuće“.

-Nakon višečasovne operacije dečak star 16 godina je smešten u jedinicu intenzivnog lečenja Klinike za anesteziju i priključen na mehaničku ventilaciju. Ima brojne povrede životno ugrožavajuće – navode u UKC Niš.

Drugi dečak star 14 godine zbrinut je na dečijoj hirurgiji i nalazi se u teškom opštem stanju.

– Nakon operacije je u jedinici intenzivne nege. Trenutno stabilnih vitalnih parametara, svestan i komunikativan – kažu u UKC Niš.

Prema prvim informacijama oni su se nalazili na motoru koji se sudario sa automobilom pod okolnostima koje policija utvrđuje.

Povređeni dečaci su prevezeni do bolnice u Prokuplju sa dva saniteta Hitne pomoći Doma zdravlja u Prokuplju. Nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju oni su hitno transportovani u Univerzitetski klinički centar u Nišu. Jedan od dečaka je bio svestan na prijemu u UC u Prokuplju a drugi je bio bez svesti.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare