Istanbul ima novog kralja, a to je Duća! Tadić novim golom raspalio Turke i srušio Slovence /VIDEO/

Fudbaleri Fenerbahčea pobedili su Maribor u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija rezultatom 3:1, a daleko povoljniji rezultat pred revanš turskoj ekipi doneo je srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Fenerbahče je bio apsolutni favorit u ovom meču i sve sem pobede bilo bi veliko iznenađenje. Međutim, mučila se turska ekipa, Maribor je lako mogao i da izbegne poraz, ali da na kraju pobeda deluje ubedljivijie pobrinuo se Dušan Tadić.

Mučio se vicešampion Turske da načne Maribor, a to mu je pošlo za rukom tek u 59. minutu preko Rodriga Bekoa, a samo tri minuta kasnije Kahveći je povisio na 2:0.

Činilo se da će Fener lagano privesti kraju ovaj meč, ali je neizvesnost uneo Strajnar u 72. minutu kada je iskoristio aistenciju Josipa Iličića i smanjio na 2:1.

Da Fenerbahče put na za Maribor ipak ode sa dva gola razlike bilo je jasno kada je u nadoknadi vremena sviran penal za Turke, a za loptu se uhvatio Dušan Tadić. Rutinski je realizovao udarac sa kreča i postavio konačnih 3:1. Time je načinio veliki korak Fenera ka plasmanu u Ligu konferencija.

Fenerbahče će u plej-ofu u slučaju da eliminiše Maribor igrati sa boljim iz duela Tvente – Riga. Holandski predstavnik trijumfovao je sa 2:0 u prvom meču. 

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare