UŽIVO, VIDEO! SRBIJA – ITALIJA: Orlovi trojkama „ubili“ Azure na startu meča

SRBIJA – ITALIJA 17:6

TOK MEČA

1. ČETVRTINA

5. minut – Meli posle tajm-auta Poceka pogađa za 2 – 17:6.

4. minut – Nikola Jović postiže svoju prvu trojku – 14:4. I Dobrić postiže trojku, četvrta trojka Srbije – 17:4.

3. minut – Polonara poentira za 8:4. Još jedna trojka Avramovića, vezao je dve trojke – 11:4.

2. minut – Tonut postiže prve poene za Italiju – 5:2. Avramović pogađa prvu trojku na utakmici – 8:2.

1. minut – Bogdanović je uposao prve poene na meču – 2:0. Nikola Jović je poentirao pod faulom, pogodio je i dodatno bacanje za 5:0.

Startne petorke Avramović, Bogdanović, Dobrić, Jović, Milutinov Spisu, Tonut, Polonara, Fontekio, Meli

SRBIJA – ITALIJA

Akropolis kup, Atina

Sudije: Papapetru, Ciopanos, Agrafiotis

SRBIJA: Petrušev, N. Jović, Bogdanović, Marinković, Radanov, Dobrić, Ristić, Gudurić, S. Jović, Nedović, Davidovac, Avramović, Milutinov, Simanić. Selektor: Svetislav Pešić

ITALIJA: Karuzo, Datome, Dijuf, Fontekio, Meli, Pajola, Polonara, Proćida, Riči, Severini, Spanjolo, Spisu, Tonut, Voldetense. Selektor: Đanmarko Poceko

Košarkaška reprezentacija Srbije od 18.45 igra drugu utakmicu na Akropolis kupu u Atini.

Rival selekciji Svetislava Pešića je Italija, dan posle pobede nad Grčkom.

Italija je potencijalni rival u drugoj fazi Mundobasketa, a ne treba podsećati da nas je prošle godine izbacila sa Eurobasketa u osmini finala, kada je četa Đanmarka Poceka slavila sa 94:86.

„Za nas je ovo bila prva lopta, prve stvari koje smo počeli da radimo od prvog dana do sada i vežbali smo odbranu u tranziciji i to protiv tima koji je odilčan u tranziciji i dao samo šest poena u tom segmentu zbog toga sam zadovoljan. Morali su da budu fokusirani i da komuniciraju i sve je bilo sjajno i ako se investira koncentracija fizička i mentalna u takvoj odbrani posebno napraviš neke dobre odluke i pored velikog broja izgubljenih lopti. Moramo to da smanjimo. U drugom poluvremenu smo bili bolji u organizaciji igre i kontrolasli skok što je grčki tim smanjen sa 11 ofanzivnih skokova na 3 u drugom poluvremenu. Ne pričamo o pobedi već o našoj igri što je bitno za naš mlad tim jer je posle dužeg vremena igrao jedan mlađi igrač. Videćemo kako ćemo igrati protiv Italije i u ostalim prijateljskim utakmicama“, rekao je Svetislav Pešić.

Sjajna vest je da će u timu biti i Stefan Jović, koga nije bilo protiv Grčke.

Akropolis kup služi reprezentacijama Srbije, Grčke i Italije kao priprema za Mundobasket 2023, koji će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare