„Ubice, fašisti!“ Huligani Dinama sa lisicama na rukama i prekrivenim glavama uvedeni u sud, okupljeni Grci ih žestoko vređali 

Grčka policija na tragu je ubice navijača AEK-a. Najpre je obelodanila ličnu kartu 19-godišnjeg Hrvata, glavnoosumnjičenog za ubistvo 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, međutim pojavili su se i tragovi grčkog državljanina, navijača Panatinaikosa, drugog osumnjičenog za ovo teško krivično delo. A dok čekamo odgovor – ko je zario nož u leto nedužnog mladića, pojavile su se fotografije dovođenja huligana pred sud u Atini.

Haos u atinskom naselju „Nea Filadelfija“ dogodio se u ponedeljak kasno uveče u režiji „Bed blu bojsa“, koji su došli na utakmicu AEK – Dinamo iako su imali zabranu UEFA. Jedan navijač grčkog tima je ubijen, jedan je i dalje u teškom stanju i bore mu se za život, vise desetina njih je hospitalizovano, dok je 96 huligana, od toga 82 iz Hrvatske, uhapšeno.

Mišljenje mnogih je da je grčka policija mogla i morala da spreči haos u Atini, imajući u vidu da huligani do mesta zločina nisu krili da su naorožani do zuba. Kamenice, palice, stakla, noževi – samo je deo onoga što su koristili u napadu na navijače AEK-a.

Sada, kada su mnogi od njih uhapšeni, usledilo je davanje izjava. Dok ih je policija sprovodila pred sud, huligani su krili lica, a vidljivo je da su bili i vezani lisicama jedan za drugog. Grci koji su se zatekli na licu mesta besno su im dovikivali: „Ubice, fašisti“!

Inače, privedeno je više od 100 osoba, a nakon puštanja pojedinih, slobode je trenutno lišeno 96 vinovnika incidenta sa smrtnim posledicama. Njih 82 su hrvatski državljani, a među uhapšenima koji su učestvovali u tuči ima i Albanaca. Procenjuje se da je oko 50-tak navijača iz Hrvatske uspeo da pobegne i da prođe bez hapšenja. 

U toku je laboratorijska istraga dokaza za identifikaciju ubice.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare