SRBIJA – ITALIJA Veliko pojačanje za „orlove“! 

Košarkaška reprezentacija Srbije igra drugi meč na Akropolis kupu u Atini, a rival je košarkaška reprezentacija Italije. Meč počinje u 18:45, a prenos uživo pratite na Sportalu, dok će iz Atine najinteresantnije detalje, izjave i video-snimke slati naš izveštač Bojan Vinulović.

Srbija – Italija (početak u 18:45)

17.47 – Srbija će biti kompletna. Jučerašnji meč sa Grčkom je propustio srpski plejmejker Stefan Jović. On će danas biti u sastavu i izašao je sa timom na zagrevanje. 

Datome ekskluzivno za Sportal

Luiđi Datome počinje svoj „poslednji ples“ u dresu Italije, posle Mundobasketa sledi oproštaj, a za Sportal je najavio meč protiv Srbije, na Akropolis kupu u Atini (sreda, 18.45).

Posle ove utakmice, Datome će odigrati poslednji meč u dresu Italije u svojoj zemlji, protiv Portorika, i taj meč nosi i naziv „DatHome“. Uz tu simboliku, Datome je za Sportal, posle prepodnevnog treninga, govorio o kraju karijere, utakmici sa Srbijom, Orlovima i najlepšim momentima karijere.

Opširnije čitajte u intervjuu Bojana Vinulovića sa sjajnim italijanskim asom:

Đanmarko Poceko najavio je za Sportal meč Srbija – Italija, koji se igra u sredu u 18.45 u OAKA Areni u Atini. Selektor Azura nikog ne ostavlja ravnodušnim, prošle godine bio je bolna rana Orlovima, njegov performans posle isključenja obeležio je turnir, a sada je za Sportal najavio novu utakmicu.

Ako ovako bude i na Mundobasketu…

Mnogo toga dobrog videli smo na otvaranju Akropolis kupa protiv Grčke. Uprkos tome što su se mnogi ovog leta više bavili otkazima nego momcima koji su ostali na spisku, Pešićevi momci su u prvoj pobedi na zvaničnoj pripremnoj utakmici protiv Grčke dokazali da su spremni da zaigraju kao tim na predstojećem Mundobasketu. Opširnije čitajte u analizi našeg Stefana Petrovića:

Bogdan pričao o strancima u reprezentaciji

Vratio se u dres reprezentacije posle duge četiri godine pauze i Bogdan Bogdanović je odmah ugravirao svoje prezime u pobedu Srbije. I to kao kapiten! Bogdanović je bio sjajan u pobedi Srbije protiv Grčke i zajedno sa Nikolom Milutinovim vodio „orlove! do prve pobede na Akropolis kupu. Sve je više reprezentacija koje imaju naturalizovane igrače, Srbija i dalje odoleva, a šta Bogdan misli o tome pročitajte u posebnom tekstu:

Nema Jokića, nema problema!

Prošlo je deset dana otkako su se reprezentativci Srbije okupili i počeli da se pripremaju za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, a na prvoj proveri pred šampionat koju smo videli poslali su nam poruku da smo brzopleto počeli sa kukanjem i jadikovanjem kad smo videli spisak na kom nema najvećih imena.

Sigurno bi bilo lakše sa Nikolom Jokićem, Nikolom Kalinićem, Vasilijem Micićem, ali ko kaže da se ne može bez njih? Opširnije u analizi naše Tanje Ćulafić:

Za Sportal su u Atini govorili Marinković, Petrušev, Avramović, Milutinov…

Trijumf nad Grčkom

„Mirisalo“ je na spektakl na Akropolis kupu, imao je Svetislav Pešić šta da vidi, imao je i Željko Obradović kao specijalni gost Helena, Srbija je za prvi otvoreni i javni meč „pokazala zube“ Grcima pred solidno popunjenim tribinama OAKA Arene, koja nosi i ime slavnog Nikosa Galisa. Slavili su naši reprezentativci u meču protiv domaćina sa 71:64.

Orlovi su imali lepo raspodeljenu minutažu, lepo je izgledala i lista strelaca sa većim brojem dvocifrenih igrača (Bogdanović 15, Milutinov 14, Gudurić 14, Ristić 11), uspešno su se Pešićevi izabranici nosili i sa kadrovskim promenama i novim rešenjima zbog osetljive pozicije pleja. 

Održavali su prednost u većem delu meča, učvrstili su je u trećoj deonici odlaskom na dvocifrenu razliku, nije ih pokolebao jedan nalet Grka za povratak u egal. Kontrolisali su utakmicu do kraja i zasluženo vezali treću pobedu, posle BiH i Poljske u zatvorenim duelima.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)






Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare