Bogdan Bogdanović posle pobede Srbije nad Grčkom pričao o strancima u reprezentaciji, ali i Partizanu

Vratio se u dres reprezentacije posle duge četiri godine pauze i Bogdan Bogdanović je odmah ugravirao svoje prezime u pobedu Srbije. I to kao kapiten! Bogdanović je bio sjajan u pobedi Srbije protiv Grčke i zajedno sa Nikolom Milutinovim vodio „orlove! do prve pobede na Akropolis kupu.

Bogdan Bogdanović je pripremni meč za Svetsko prvenstvo protiv Grčke koji su „orlovi“ dobili sa 71:64, završio sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija i bio je najefikasniji u redovima Srbije.

– Odigrali smo prijateljsku utakmicu, dobro se poznajemo sa Grčkom. Svi su pokušavali da nađu svoju igru i da se naviknu jedan na drugog. Hemija je jako važna stvar sada. Čvrst i težak protivnik. Sada i brz. Mnogo su reprezentativaca dobili kroz FIBA kvalifikacije. Oni znaju kako da igraju dobru košarku. Znam da možemo da naiđemo na njih u četvrtfinalu. Uvek je dobro igrati u Atini. Grčka je uvek dobar domaćin – poručio je Bogdanović za Basket News posle utakmice.

Kolege iz Grčke je interesovalo kako se Bogdan navikava na igru u timu u kojem nema Nikole Jokića i Vasilija Micića koji ovog leta neće igrati za našu zemlju na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. 

– Ne razmišljamo o tome, prošlo je vreme kada jesmo. Imamo dobre igrače, poput Milutinova. Ne plašimo se da ćemo ranije ispasti zbog njihovih izostanaka. Moramo da se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Ovde su momci koji ne bi igrali mnogo da su Jokić i Micić tu. Kada neko nedostaje, otvaraju se vrata za druge da se dokaže. 

Jokića i Micića nema, ali Bogdanović je u dresu sa nacionalnim grbom nakon četiri godine. 

– Uvek je drugačije. Potrebno mi je samo malo vremena da se naviknem na sve.

Nedavno je Bogdanović produžio ugovor sa Atlantom na još četiri godine. 

– U Atlanti su mi rekli da žele da me zadrže do kraja karijere. Tako da sam potpisao. Volim atmosferu u timu i sviđa mi se to što stvaramo iz godine u godinu. Bilo je uspona i padova, ali smo sve bolji. 

Neizostavna tema kada god je Bogdanović sagovornik jeste i Partizan koji je aktuelni šampion ABA lige.

– Imali su veliki uspeh u prošloj sezoni, ali Željko Obradović nije potpuno zadovoljan. Želi više, da osvoji Evroligu. Oba srpska predstavnika u Evroligi su napravili dobre poteze na tržištu, ali je rano pričati nešto ozbiljnije.

Ovog leta je nekoliko ozbiljnih imena došlo iz NBA lige, poslednji u nizu je Džabari Parker koji je potpisao za Barselonu. 

– To je sada trend. Znam dosta ljudi u SAD koji smatraju da je odlazak u Evropu zapravo znak neuspeha. Ali, nije tako. To je veliki izazov za svakog i Evroliga je teška za igranje. Igrači koji su igrali oba takmičenja to najbolje znaju. I dalje moraš da igraš napad i odbranu, da se dokazuješ. 

Sve je više reprezentacija koje imaju naturalizovane igrače, Srbija i dalje odoleva… 

– To je dobro za košarku (da se naturalizuju igrači), ali mora da bude bolje regulisano. Po mom mišljenju, igrač mora da igra u ligi zemlje za koju bi kasnije igrao, da oseti kulturu, život i sve, poput Vokapa koji sada igra za Grčku. Moraju da postoje pravila, ne samo da se igrači naturalizuju tek tako.

Srbija već ove srede od 18.45 igra drugi meč na Akropolis kupu, a rival četi Svetislava Pešića biće Italija. Prenos je obezbeđen na Sport klubu 1. 

Podsetimo, Mundobasket 2023. počinje 25. avgusta igra se u tri zemlje: Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Svetsko prvenstvo u košarci 2023. Srbija počinje utakmicom protiv Kine u Manili 26. avgusta.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare