UHAPŠEN RUSKI OBAVEŠTAJAC KOJI JE PRIPREMAO ATENTAT NA ZELENSKOG? Ukrajinska obaveštajna služba otkrila šokantne detalje

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) saopštila je da je uhapšen „ruski obaveštajac“ koji je navodno imao zadatak da pripremi atentat na predsednika Volodimira Zelenskog!

– Uhapšen je ruski obaveštajac koji je pripremao ruski vazdušni napad u Mikolajevskoj oblasti tokom posete predsednika Ukrajine – saopštila je Ukrajinska služba bezbednosti.

CNN prenosi da je navodni doušnik uoči nedavnog putovanja predsednika Ukrajine u Mikolajevsku oblast „prikupljao obaveštajne podatke“ o planiranoj poseti.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski boravio je u regionu krajem jula.

SBU je u saopštenju navela da je osumnjičeni navodno pokušao da utvrdi vreme i listu lokacija približne rute šefa države na teritoriji regiona.

Agenti SBU su došli do informacija o „subverzivnim aktivnostima osumnjičenog“ i doneli dodatne mere bezbednosti.

Praćenjem komunikacije žene SBU je utvrdila da je takođe imala zadatak da identifikuje lokaciju sistema za elektronsko ratovanje i skladišta sa municijom oružanih snaga.

Mediji navode da je osumnjičena stanovnica Očakova na jugu Ukrajine i bivša prodavačica u vojnoj prodavnici na teritoriji jedne od vojnih jedinica regiona. Ona je navodno putovala po teritoriji okruga i snimala lokacije ukrajinskih objekata.

Žena nije imenovana.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/CNN)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare