OVO JE ŽENA OSUMNJIČENA DA JE PRIPREMALA ATENTAT NA ZELENSKOG: Uhvaćena na delu, SBU otkrila detalje, isplivale i beleške (FOTO)

Ukrajinska obaveštajna služba (SBU) saopštila je u ponedeljak da je uhapsila doušnicu osumnjičenu za pomaganje Rusima u planiranju napada na predsednika Volodimira Zelenskog dok je obilazio poplavljena područja na jugu zemlje.

SBU tvrdi da je uhapšena žena prikupljala obaveštajne podatke kako bi pokušala da sazna plan puta Zelenskog pre njegove posete Mikolajevskoj oblasti.

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen Twitter

Objavljena je i blurovana slika žene koju su maskirani pripadnici SBU uhapsili u kuhinji i neke telefonske poruke i rukom pisane beleške o vojnim aktivnostima.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na Telegramu napisao da ga je šef SBU obavestio o „borbi protiv izdajnika“.

PRETI JOJ DO 12 GODINA ZATVORA

SBU navodi da je Ukrajina bila svesna da se priprema zavera i da je uvela dodatne sigurnosne mere tokom posete Zelenskog.

Smatraju da je osumnjičena pomagala Rusiji u pripremi „masovnog vazdušnog napada“ na Mikolajevsku oblast. Naglašavaju da su nadzirali osumnjičenu kako bi dobili više informacija o njenim nadređenima i zadacima.

atentat, Volodomir Zelenski, Ukrajina
foto: SBU

– Uhvaćena je na delu dok je pokušavala da prosledi obaveštajne podatke ruskim tajnim službama – saopštila je SBU i dodala da je osumnjičena žena živela u gradu Očakovu i da je pre rata radila u trgovini u tamošnjoj vojnoj bazi.

Navodno je fotografisala lokacije i pokušavala da dobije informacije od ličnih kontakata u okolini.

Uhapšena ženi bi mogla da se suoči s optužbom za neovlašćeno širenje informacija o kretanju oružja i trupa, a mogla bi da dobije do 12 godina zatvora.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Index/Guardian)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare