NEVREME KOSI SRBIJU Nova najava RHMZ za padavine u naredna dva sata, kiša već PLJUŠTI U NIŠU 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje za nevreme i padavine koje će u naredna dva sata pogoditi pojedine delove Srbije.

„U naredna dva sata u južnom Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji, mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom“, navodi RHMZ u najavi objavljenoj u 19.15.

Jak pljusak, praćen grmljavinom, zahvatio je danas mnoge delove Srbije, a na udaru su bili Beograd, Niš, Vršac, Kraljevo, Kruševac, pa i Vrnjačka Banja, gde su pojedine ulice poplavljene, a automobili zarobljeni u nabujaloj vodi.

Kruševac je takođe pogodila snažna oluja. Sudeći po snimcima koji su se pojavili na Instagram nalogu 192.rs vidljivost je bila smanjena usled obilnih nanosa kiše i vetra. Pojedine ulice u gradu su poplavljene.

Apokalipsa u Beogradu

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je juče Srbiju. Kiša, olujni vetar i grad harali su po skoro celoj zemlji, a u Beogradu bila je prava apokalipsa. Padavine koje su juče zahvatile našu zemlju, nakon dva vrela dana, po svemu sudeći, uvod su u svežiji talas koji će narednih dana biti prisutan u Srbiji.

Kako je RHMZ danas najavio, dva nevremena praćeno kišom i grmljavina zahvatiće danas tri dela Srbije, tačnije zapadni deo zemlje, Šumadiju i Banat. Meteorolog Branko Spravalo naveo je da nas očekuju padavine u toku popodneva, ali u znatno manje intenzitetu nego juče.

Ističe da nas slične situacije ne očekuju u narednih deset dana.

Ciklon i hladni front nisu izbegli ni Crnu Goru, gde je došlo do potopa koji je u potpunosti paralisao građane na nekoliko mesta.

UDARNA VEST.rs (Blic)




Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare