RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Ovi delovi Srbije su u CRVENOM! Građani, oprez! Stižu jaki pljuskovi i GRAD

Srbiju je pogodilo snažno nevreme, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije u seriji upozorenja na nepogode.

Naime, novo upozorenje se odnosi za područje Banata – na jake plјuskove, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar

„U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje južnog premeštaće se ka srednjem Banatu (okolina Zrenjanina) uslovlјavajući obilne plјuskove sa količinom kiše od 10 do 30 mm, lokalno i više za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar“, stoji na sajtu RHMZ.

Podsećanja radi, jutros je Republički hidrometeorološki zavod najavio da se jak oblačni sistem koji na području juga Italije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj uslovlјava kišu i jake plјuskove sa grmlјavinom premešta ka području zapadne Srbije, a zatim će se u drugom delu dana preko naše zemlјe premeštati dalјe na istok Balkana.

„U drugom delu dana, odnosno posle podne, uveče i u prvom delu predstojeće noći, u našoj zemlјi biće veoma nestabilno sa uslovima za vremenske nepogode u vidu obilnih plјuskova, pojave grada i kratkotrajno, pri najintenzivnijim grmlјavinskim procesima, olujnim vetrom. Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti i crveni meteo alarm.“

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare