Putin: „Svi ruski zvaničnici treba da voze domaće automobile“

Svi ruski zvaničnici moraju da voze domaće automobile, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa rukovodiocima proizvodnih preduzeća.

Prema njegovim rečima, od ministarstava i uprave za poslove traži se da ne nastave da kupuju automobile strane proizvodnje, pa čak i da se fokusiraju na to.

– I svi zvaničnici u zemlji treba da voze domaće automobile. Nema ništa strašno u tome što će negde to izgledati skromnije, naprotiv, čak je i dobro – poručio je Putin, prenose RIA Novosti.

Naglasio je da birokratija mora da shvati da treba težiti razvoju domaćih brendova, domaćih automobila i drugih domaćih proizvoda.

Početkom jula, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin pozvao je da se u javnim nabavkama za državne organe i budžetske institucije fokusira na domaću automobilsku industriju.

Isti stav izneo je i zamenik predsednik Jedinstvene Rusije Sultan Hamzajev, koji je zatražio da državni službenici, pre svega poslanici, počnu da koriste ruske automobile.

Ministar finansija Anton Siluanov je rekao da je njegov resor spreman da prvi učestvuje u kupovini domaćih automobila za državne potrebe.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare