PRITRČALI SMO SVI, ALI TALASI SU BILI JAČI OD NJEGA: Doktor slomljen zbog utapanja Tutinca U ULCINJU!

Faruk Pašović (42) internista iz Novog Pazara, pokušao je danas da spase život Safetu Omeroviću (58) privatniku iz Tutina koji se utopio u Jadranskom moru u Ulcinju.

I dalje potresen tragedijom kojoj je prisustvovao za Republiku je ispričao da nesrećnom Tutincu nije bilo spasa.

– Pozvali su me moji sugradjani  koji su videli čoveka koji se davio, da bih mu ukazao prvu pomoć dok ne stignu moje kolege iz Ulcinja. Reanimirao sam ga sa jednom medicinskom sestrom koja je pritrčala. Zaista užasna scena i velika tragedija koja je par iz Tutina zadesila na odmoru. Veliki šok za sve koji su se tu zatekli. Izražavam duboko saučešće njegovoj porodici– kazao je doktor Pašović za Republiku. 

Iako on nije bio očevidac samog davljenja, novopazarski internista prepričava da je morska struja čoveka pokosila nedaleko od obale.

– To se desilo blizu obale, nije bila duboka voda, ali su danas talasi bili ogromni. Poznavaoci Velike plaže na kojoj se sve odigralo znaju da je vrlo opasno kupati se u tim uslovima jer talasi vrlo lako menjaju konfiguraciju dna koje je peskovito – govori Pašović. 
Doktor ovom prilikom apeluje na turiste da poštuju crvenu zastavica koja je i danas bila istaknuta.

– Upozorenje da nije dozvoljeno kupanje i crvena zastavica su danas bili vidno istaknuti i to uvek mora da se poštuje. Niko nije jači od prirode to mora da se poštuje. Plaža hotela Hils je lepo uredjena i spasioci, vlasnik hotela kao i drugi zaposleni su brzo i efikasno reagovali, ali na žalost čoveku nije bilo spasa. Reanimirali smo ga do dolaska Hitne pomoći koja je takodje učinila sve da se on spase – zaključio je Pašović.

Na navode medija da je povređena i supruga nastradalog muškarca i da je u teškom stanju prevezena u bolnicu, doktor kaže da je video da je u svesnom stanju, ali da je verovatno u bolnici završila kako bi joj bila ukazana pomoć zbog šoka.

Iz policije u Ulcinju kažu da će istragom biti utvrden tačan uzrok ove nesreće.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare