Vlahović u Čelsiju skoro gotova stvar: Evo kolika će biti Dušanova plata u Londonu, a poznato je i šta dobija Juventus

Dušan Vlahović u Čelsiju! Transfer je izvestan i u ovom trenutku najrealnija opcija za srpskog fudbalera. Sportal je sinoć objavio da je na pomolu dogovor Juventusa i londonskog kluba, koji podrazumeva trampu našeg igrača i Romelua Lukakua, a sada je poznato i koliko će naš napadač zarađivati u novom sredini ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija.

Navodno, Čelsi sprema dugoročan ugovor, bar na pet godina, po kojem bi Dušan Vlahović zarađivao deset miliona evra po sezoni. S obzirom da je reč o trampi, „plavci“ su dužni da Juventusu isplate samo razliku o ceni, imajući u vidu da Romelu Lukakuznatno manje vredi na tržištu. 

Navodno, Juventus je tražio 50 miliona evra i Lukakua za Vlahovića, ali postoje i informacije da je u pitanju manja suma – da ta razlika zapravo iznosi 30 do 40 miliona evra. 

Čelsi neće igrati nijedno evropsko takmičenje u novoj sezonu, otuda ne žele previše da troše, tim pre što su za prethodnih godinu dana potrošili čak 600 miliona evra na pojačanja i uveliko su pod budnim UEFA. Međutim, s obzirom da klub iz Londona ne želi povratak Lukakua sa pozajmice iz Intera, tačnije planira da ga proda, onda ova trampa sa Juventusom dolazi kao odlično rešenje za sve četiri strane – i za Juventus, i za Čelsi, i za Vlahovića, i za Lukakua.

I Partizan će dobiti deo „kolača“

Od odlaska Vlahovića u Premijer ligu profitiraće i Partizan, koji će dobiti svoj deo kolača, imajući u vidu da bivši igrač crno-belih ne menja samo klub, već i ligu, tačnije zemlju.

Dušan Vlahović je ponikao u Partizanu, a još kao tinejdžer je prešao u redove Fjorentine. Postigao je 49 golova na 108 utakmica za klub iz Firence, dok je za 80 miliona evra prešao u redove „Stare dame“. Od tada je postigao 23 pogotka na 63 meča.

Vlahović je odigrao 21 meč za reprezentaciju Srbije, dao 13 golova i bio je učesnik minulog Mundijala.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare