„Ulazim, a Miha go, ne znam gde da gledam“ Aleksandar Mitrović o prvom susretu sa Sinišom i priči o Hrvatskoj

Aleksandar Mitrović govorio je u podkastu Aleksandra Stojanovića o debiju za Srbiju i susretu sa Sinišom Mihajlovićem koji nikad neće zaboraviti.

Sećam se kao juče da je bilo. Mene je Miha zvao još pre prve utakmice u Zagrebu da dođem da se vidimo. Nisam znao što me zove. Nikad to neću da zaboravim, kao da sam pao s neba, vidim Kolarova, Ivanovića… Ulazim u hodnik, a ceo hodnik miriše na parfem, Miha stoji istuširan i kaže: ‘O, gde si mali Mitroviću’. Ono, ulazim ja, a selektor go. Neprijatno mi je, ne znam gde da gledam. ‘Gde si mali Mitroviću, sviđa mi se kako igraš, možeš uskoro da očekuješ poziv’.

Otkrio je i nastavak dijaloga.

– Ja presrećan. Nisam očekivao da ću da igram, a on me uvede. Pita me i da li šutiram penale. ‘Kod mene napadači šutiraju penale.’ On je toliko bio pozitivan, nije imao strah, pun samopouzdanja. Počinje utakmica, ja ono moje na krv i nož. Kod gola, udaram je glavom, ona zakači rame i ode u mrežu. Završila se utakmica, sedim kući i razmišljam da li je moguće da sam dao gol Hrvatskoj, da sam igrao sa Kolarovim, Banetom… Pa još potpisao za Anderleht. Sve se brzo izdešavalo. Neverovatno – dodao je Mitrović.

Kako se navijalo za Novaka

Jedan meč Novaka Đokovića mogao je žestoko da naruši atmosferu u svlačionici Fulama, nije bio običan meč, već finale Vimbldona, a Aleksandar Mitrović je bio gotovo jedini koji je navijao za sunarodnika. Uz španskog golmana je Mitrović jedini bio na strani Đokovića koji je u dramatičnom finalu porazio Rodžera Federara, te su samo dvojica iz celog tabora kluba sa „Krejven Kotidža“ imali razlog da slave nakon finala. Atmosfera je bila toliko uzavrela da je Mitrović bio čak spreman i da se fizički obračuna sa saigračima, do čega, naravno, nije došlo.

– Bio sam u Engleskoj. Tada sam navijao za Đokovića… Pa ja sam hteo da se pobijem! Bio sam nekoliko puta na ivici. Sećam se kada je bilo finale Vimbldona, kada je igrao protiv Federera. Bila je frka, od 30 igrača i stručnog štaba smo samo ja i golman Španac bili za Novaka, a njih 28 za Federera. Meni je krenulo nešto da kuva. Oni su krenuli da me prozivaju. I sad kad neko kaže nešto loše o Novaku, ja bih da se pobijem. Volim ga kao brata. Krivo mi je što ga ljudi osporavaju, čak i kod nas. Ne znam kojom rečju bih ga opisao – dobar čovek, ljudina, fer-plej igrač, a oni mu uvek nalaze nešto. Evo i sad se iznerviram kada o tome pričam. Najbolji je ikada. Što ga više vređaju, to on više gura. To je naš mentalitet, izjavio je Mitrogol u podkastu „Alesto“.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare