Pešićevi Orlovi danas igraju prvi meč: Niko neće moći da ga gleda, ovo su igrači na koje računa posle svih otkaza i povreda

Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak, 1. avgusta od 20 sati igra prvu pripremnu utakmicu za Svetsko prvenstvo u Manili. Protivnik izabranicima Svetislava Pešića biće selekcija Bosne i Hercegovine, a selektor neće moći da računa na sve igrače koje je pozvao.

Na prvobitnom spisku bili su Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović.

S obzirom na to da Ognjen Jaramaz Aleksej Pokuševski ne mogu da igraju zbog povreda, a Alen Smailagić i Uroš Trifunović još uvek ne mogu da uđu u pun radni pogon zbog istih razloga, Svetislav Pešić ima nešto manji fond igrača za prvi pripremni meč, koji se igra već u utorak protiv Bosne i Hercegovine u Areni od 20 časova. 

Nikola Topić tek treba da se priključi posle evropske titule sa U18 selekcijom, pa su ovo igrači na koje Pešić u manjoj ili većoj meri može računati protiv Bosne i Hercegovine, ima ih 15: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić

Treba imati u vidu da su se Stefan Jović i Filip Petrušev naknadno pridružili.

– U odnosu na prvi dan okupljanja tima, „Orlovi“ su jači za dolazak Stefana Jovića koji se priključio treninzima, kao i Filipa Petruševa koji je usled nepredviđenih prirodnih okolnosti u Grčkoj imao problem sa putovanjem, pa je stigao u Staru Pazovu dva dana kasnije nego što je planirano – saopšteno je iz KSS. 

Utakmica će se igrati u Areni, ali neće biti otvorena za javnost. Predstavnici medija, takođe neće moći da prisustvuju utakmici. Nakon ovog meča, Srbija će igrati pripremne mečeve na Akropolis kupu u Atini gde će 8. i 9. avgusta odmeriti snage sa Grčkom i Italijom.

Bogdan Bogdanović i drugovi će potom u Beogradu, 16. avgusta, odigrati meč protiv Portorika, nakon kojeg će otputovati u kineski Šenžen. U tom gradu će košarkaši Srbije odigrati još dve utakmice – protiv Kine 20. avgusta i dan kasnije protiv Brazila.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a Srbija je u grupi sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

Pokuševski posetio Orlove

Zdravstvene problema u prvoj nedelji priprema srpskog nacionalnog tima imaju Uroš Trifunović i Alen Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija i njihov povratak u pun ritam se očekuje uskoro. O njihovom stanju je prof. dr Radovanović izjavio: 

– Alen Smailagić se javio na prozivku Reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi Reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi. 

– Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga Reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge, zaključio je Radovanović 

Svoje reprezentativne drugove, u Staroj Pazovi je danas posetio Aleksej Pokuševski koji je za sajt KSS izjavio: 

– Veoma sam srećan kada se nalazim u društvu saigrača iz reprezentacije, ali istovremeno i tužan jer neću biti u mogućnosti da se njima i selektoru stavim na raspolaganje ovog leta. Nadao sam se da će sanacija povrede ramena ići brže od prvobitno predviđenog i da ću moći da budem deo tima Srbije, ali ipak su se one manje optimistične prognoze ispostavile kao tačne. Reprezentaciji želim svu sreću i nadam se da će nas obradovati dobrim igrama i dobrim rezultatima u Manili.

Reprezentacija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prema dogovoru, ona će biti zatvorena za javnost i izveštaj sa meča neće biti javno dostupan. Dva dana kasnije, „Orlovi“ igraju još jedan trening meč zatvorenog tipa, a rival našeg tima biće selekcija Poljske.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare