NOVI NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU Pogođen Harkov, izbio i požar 

Rat u Ukrajini – 524. dan

Ukrajinski zvaničnci saopštili su da je broj stradalih u ruskom raketnom napadu na višestpratnicu u Krivom Rogu tokom jučerašnjeg dana porastao na šest, dok su ruski naveli da je šest ljudi poginulo u ukrajinskom granatiranju Donjecka i Zaporožja.

Kremlj je saopštio da Kijev „neefikasno i besciljno“ troši milijarde evra pomoći NATO-a, kao i da se njena kontraofanziva ne odvija po planu.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o povećanju kazni za nedolazak na prijavljivanje u vojni registar, dok je ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da su pojačali napade na ukrajinske vojne objekte zbog napada u Rusiji.

Za to vreme, ukrajinski zvaničnici saopštili su da će Saudijska Arabija početkom avgusta biti domaćin mirovnog samita koji će organizovati Ukrajina.

Gradonačelnik Harkova: Pogođeni popularni delovi grada, oštećen hostel

07:18 – Gradonačelnik Harkova Igor Terekov, drugog najvećeg ukrajinskog grada, rekao je da su dronovima napadnuti popularni delovi grada, kao i da su uništena dva sprata hostela.

„Izbio je požar, a hitne službe su na terenu. Informacije o žrtvama se utvrđuju“, naveo je Terekov na Telegramu.

Novi napad dronovima na Moskvu

07:02 – Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je „kijevski režim“ sinoć napao Moskvu sa tri bespilotne letelice, pri čemu su dve oborene, a jedna potisnuta elektronskim dejstvovanjem, nakon čega je pala na teritoriju kompleksa Moskva Siti.

Ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao da se dron srušio na jednu od kula Moskva Sitija. On je pojasnio da je usled toga oštećena fasada površine od 150 kvadratnih metara. Nema informacija o žrtvama.

UDARNA VEST.rs (Alo.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare