EVO KAKO ČUVAJU DEČAKA UBICU Oglasio se MUP: Ne postoji nikakva mogućnost da pobegne!

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da dečaka-ubicu (14) policijski službenici čuvaju 24 sata, kao i da ne postoji mogućnost da pobegne iz ustanove u kojoj se nalazi.

– Naglašavamo da je maloletni dečak pod 24-časovnim nadzorom policije čime svaka mogućnost bekstva u potpunosti nije moguća – navodi se u saopštenju MUP-a.

Dečak-ubica se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Podsetimo, učenik sedmog razreda je 3. maja sa očevim oružjem ušetao u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kada je ubio osam devojčica, jednog dečaka i čuvara škole. On se od tada nalazi u ustanovi, u kojoj je pod striktnim nadzorom.

Svedočio u postupku protiv oca

Dečak-ubica je 18. jula davao iskaz u svojstvu svedoka u krivičnom postupku protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Njegovo ispitivanje je trajalo četiri sata, a odgovarao je na pitanja tužioca, advokata oca, kao i advokata roditelja ubijene dece, u vezi oružja koje pripada njegovom ocu, a kojim je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio osam devojčica, jednog dečaka i čuvara škole.

Takođe, dečak-ubica je odgovarao i na pitanja o tome zbog čega je počinio masakr.

– Izjavio je da se kaje. Nije želeo da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno – kaže izvor „Blica“.

Dečak ubica je utvrdio da mu „nije bilo lako da dođe do oružja“. Sef s pištoljem je bio postavljen veoma visoko, skoro pri plafonu, a morao je da sazna i šifru za otključavanje.

– Kad ga je tata otključavao video sam da je šifra 637 – objasnio je dečak ubica kako je došao do oružja.

Dečak ubica je u iskazu potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu. Ipak, rekao je da mu prvi kontakt s oružjem nije omogućio otac, već instruktor u streljani. Opisao ga je kao mršavog, sedog, kratke kose i srednjih godina.

Obučavao ga je na pištolju „glok“, a povremeno je bilo i drugih instruktora čija imena nije znao.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare