Za preduzetnike 50 odsto bespovratnih sredstava od države – Vučić najavio važne vesti nakon obilaska radionice pletenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na kraju posete opštini Priboj obišao radionicu za pletenje „Maridruna“ i najavio novi program koji će kompanijama kao „Maridruna“ omogućiti da dobiju 50 odsto bespovratnih sredstava.

Predsednik je posetio radionicu „Maridruna“, koja izvozi u SAD, Španiju, Italiju, s namerom podrške razvojnoj ideji za pokretanje domaće radinosti, jačanju ženskog preduzetništva i u cilju opstanka stanovništva u pribojskom kraju.

– Srbija ima novi program – ako budete hteli bilo kakvo ulaganje idemo sada na 50 odsto bespovratnih sredstava za peduzetništvo, sve novo što budete radili računajte da od države dobijete 50 odsto bespovratih sredstava, javite se i iskoriste tu mogućnost – rekao je predsednik.

Njegov šef kabineta Ivica Kojić je dodao da država obezbeđuje i 50 odsto povoljnih kredita iz Fonda za razvoj čime obezbeđuje kompletnu priču za nekoga ko želi da ulaže u novu opremu i pogone.

– Vole nas žene koje prate trendove i umeju da iskombinuju različito – rekla je vlasnica Marijana Adrić i dodala da imaju i maloprodaju i veleporodaju, da trenutno u Priboju za njih radi 50 žena ali da bi mnoge želele da im se pridruže.

Dodala je da im je cilj da budu u svetu, ne samo u Srbiji, broj jedan.

 Možemo da budemo broj jedan brend u svetu, jer naše žene to najbolje rade, rekla je ona i dodala na predsednikovo pitanje šta bi trebalo uraditi da se to ostvari, da je bitno da budu na svakoj važnoj nedelji mode – u Parizu, Njujorku – rekla je Adrić.

Dodala je da im pravi problem ako imaju veliku narudžbinu a nemaju neku boju vune i da onda, dok čekaju da ona dođe, gube vreme. Adrić je napomenula da je želela da takvu vunu nabavi u Srbiji, na šta joj je predsednik rekao da traže od države sve što bi im pomoglo da ostvare svoje ciljeve.

Vučić se na kraju slikao sa ženama koje rade u radionici za pletenje.

Predsednik se potom oglasio na Instagramu.

 Oživljavanjem pletenja, negovanjem srpske tradicije i podsticanjem preduzetništva žena „Maridruna“ je napravila mnogo lepih stvari. Ja se u modu ne razumem, ali vama moram da čestitam na uspehu. Kada je neko tako uspešan kao vi, onda je to i fantastičan rezultat za našu zemlju. Za sve novo što budete radili i ulagali dobićete pomoć države, a vi nas još lepše i bolje predstavljajte u svetu! – poručio je predsednik.

UDARNA VEST.rs (Informer.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare