„RAT U UKRAJINI MOGLA BI DA ODLUČI OVA ZEMLJA“ Laban: U pitanju je četvrta kopnena sila na svetu, koja trpi OGROMNE PRITISKE

Prof. dr Miloš Laban, politički analitičar komentarisao je u jutarnjem programu Kurir televizije jučerašnju napad dronovima na Moskvu od strane Ukrajine.

– Ja moram da kažem da je dron po veličini mali i savremeno protivavionsko oružje nije prilaliđeno njemu. Ne isplati se obarati ga protivavionskim sistemima poput S-300. Rusi su ova dva drona oborili elektrinskim delovanjem tj. ometanjem. Kod drona vi morate da uđete u njegov sofver da biste mogli da ga kontrolišete. Ta dva drona pala su tu gde su pala i nije bilo neke ozbiljnije materijalne štete – ocenio je Laban.

Izrazio je uverneje da bi moglo doći do uključenja Severne Koreje u sukob na strani Rusije.

– Ukrajinska strana pruža odličan adut ruskoj federaciji da ide u jednu specifičnom pravcu koji će verujem brzo rešiti rat u njenu korist. Rusiji ne odgovara ovo dugo trajanje rata, jer imaju prednost u naoružanju. Već je postalo svima jasno gde se seli finansijska i politička moć, a to je istok i tu je priča principijelno završena.

– Ono što mnogi nisu primetili jeste poseta Šojgua Severnoj Koreji, a ona je četvrta kopnena sila na svetu. Ukoliko bi Severno Korejski dobrovoljci ušli na teritoriju Ukrajine po istom principu kao što je NATO ušao na teritoriju Ukrajine, to će po svemu sudeći rešiti rat rusku korist, a ne treba zaboraviti da ta zemlja trpi decenijama unazad ogromne pritiske od strane anglo-zapada – konstatovao je Laban.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare